4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

AKP'den yeni hal açıklaması

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ Belediyesi tarafından yapılması planlanan yeni sebze halinin Karşıyaka Mahallesi yerine Güney Çevre Yolu'nda yapılmasının Elazığ'ın geleceği açısından daha uygun olacağını açıkladı. Milletvekili Öztürk, sebze halinin Karşıyaka Mahallesi'nde yapılması durumunda 15-20 yıl sonra yeniden bu konuda sıkıntı yaşanmaya başlanacağını söyledi.

Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ'ın ihtiyacının karşılanması için yeni sebze halinin uzun vadeli planlama yapılarak çevre yolunda yapılmasının daha avantajlı olacağını kaydederek, "Yeni sebze halinin Güney Çevre Yolu'nda daha geniş ve müsait bir arsaya kurulması ilin lehine olacaktır. Çünkü buraya kurulacak bir sebze hali uzun yıllar ilimizin ihtiyacına cevap verebilecektir" dedi.

Milletvekili Öztürk, yeni sebze halinin yapılmasının planlandığı Karşıyaka Mahallesi'nde iskan evlerinin yıkılmasıyla birlikte bu alanın toplu konut yapımı için daha uygun olacağını ifade ederek, bu konuda çalışma yürüttüklerini belirtti. Milletvekili Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şehrimizin girişinde yapılmasını düşündüğümüz yeni yapılanmayla ilgili yeni bir proje hazırlayarak bu alanı konuta açmak, şehrimizin güzelleşmesi ve gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu konuda bazı sivil toplum örgütleri de seçilen alanla ilgili olarak yaptıkları değerlendirmede yerin yanlışlığını dile getiriyor. Beklentimiz, Elazığ Belediyesi'nin de bu konuda tepkileri dikkate alarak yeni bir yapılanma çalışmasını başlatmasıdır. Hepimiz Elazığ'ın problemlerinin çözümü konusunda çalışma yaparken, kısa süreli değil uzun süreli çözüm getirecek planlamaları yapmalıyız."

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 10:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?