25
Nisan
2024
Perşembe
ELAZIĞ

AKP'li başkana hapis cezası

AK Partili Elazığ Belediye Başkanı görevi kötüye kullanmaktan 1 yıl, 10 ay hapis cezası aldı.

Elazığ Belediye Başkanı ve 45 sanık hakkında açılan dava duruşması Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu hakkında 'İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, zimmet' suçlarından 1 yıl, 10 ay, 15 gün hapis cezası verildi.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve 45 kişinin yargılandığı dava karara bağlandı. Kararda Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu 'İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve zimmet' suçlarından 1 yıl, 10 ay, 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti diğer 45 sanık hakkında ise 5 ay ile 1 yıl 10 ay arasında ceza verilmesini kararlaştırdı.

Duruşmayı izleyen CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, ceza alan bir belediye başkanının makamında oturmasının yanlış olduğunu söyledi. Düzgün, kararın ardından adliye binası önünde yaptığı açıklamada, verilen cezayı az bulduğunu ve başkan Selmanoğlu'nun görevden ayrılması gerektiğini belirterek, Elazığ'a hizmet noktasında böyle bir belediye başkanına ihtiyaç olmadığını söyledi.

Öte yandan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun avukatları verilen cezayı Yargıtay'a taşıyacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2013 Salı 16:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?