5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

AKP'li vekil hayatını kaybetti

Eski Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ milletvekili Hamza Yanılmaz vefat etti.

Uzun süredir karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören AK Partili Yanılmaz durumu ağırlaşınca TOBB Hastanesi’ne tedavi altına alındı. İki gün boyunca yoğun bakımda tutulan Yanılmaz bugün hayatını kaybetti.

Yanılmaz’ın vefatı ile Ak Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 333’e düştü.

AK PARTİLİ HAMZA YANILMAZ KİMDİR

Hamza Yanılmaz, 3 Ocak 1963'te Elazığ Palu'da doğdu. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Kamu görevlisi olarak çalıştı. Sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunan özel okulların kuruculuğu, işletme ve yönetiminde bulundu.

Elazığ Belediye Başkanlığına seçildi ve bu görevi yürüttü. Elazığspor Kulübü Başkanlığı yaptı. Tarihi Kentler Birliği'nin Kurucu Üyesi oldu. Özel sektörde bir yapı firmasının Genel Koordinatörü olarak çalıştı. Yanılmaz, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 14:56:04
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 15:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali SALIK IP: 88.231.196.xxx Tarih : 22.03.2011 22:14:11

Ben aslen Diyarbakırlıyım ama uzun yıllar Elazığda yaşadım ve bu yılların bir kısmı sayın Hamza beyin başkanlık dönemleriydi.Hazmza bey beyfendi ve çok çalışkan bir insandı. Elazığı belediye  başkanlığı döneminde elazığ yapan kişiydi ayrım yapmadan oy versin vermesin her mahalleye hizmet götüren kişiydi kendisine Yüce Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.Yeri  Cennet mekan olsun.