6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Alabalık sağımı başladı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük alabalık yavru üretim tesisi olan DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Keban Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, 2005 yılı alabalık sağımlarına başladı.

Elazığ’ın Keban İlçesi Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Mühendisi Yasin Celayir, üretim tesislerinde 2005 yılı alabalık sağımlarının başladığını belirterek, "Üretim tesislerinin alabalık yavrusu üretim kapasitesi 1 milyon olmasına rağmen, gerek teknik personelin gerekse sanat sınıfı personelinin üstün gayret ve çalışmalarıyla bu sayı her geçen gün artarak, 1.5 milyon düzeyine çıkarılmıştır. Tesislerde yapılacak düzenlemelerle bu rakam yıllık yaklaşık 3 milyona çıkabilecektir. Tesislerde yapılacak balıkçılığın geliştirilmesi amacıyla yavru balık üretimi yapılan tesislerde üretilen yavru balıklar, Kayseri’den Van’a, Gümüşhane’den Şanlıurfa’ya uzanan bölge içindeki baraj göl ve göletlerin balıklandırılmasında kullanılmaktadır" dedi.

Alabalık üretiminin yöre insanına büyük ekonomik katkı sağladığını ifade eden Celayir, "Keban, sahip olduğu potansiyelle elektrik üretimindeki öncülüğünü alabalık üretiminde de göstererek, hak ettiği yere kısa bir sürede gelecektir. DSİ Keban Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, bu konuda üzerine düşen her türlü görevi bugüne kadar yapmıştır ve bundan sonra da daha büyük katkılar sağlamaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Celayir, bugüne kadar 10 milyon alabalık yavrusunun üretildiği tesislerde, kapasitenin her geçen gün arttırıldığını, yıllık üretimin 3 milyon adede çıkarılmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 15:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haci karakoçan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 15.10.2007 21:12:20

hocam selamaluykum çalışmalariniz güzel ama hocam bu sayfayı keşke yeniliyerek daha fazla kişinin sitenizden yararlanmasini sağlasaniz daha iyi olmazmi