3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

'Altyapı' tamam

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelindeki aralarında Elazığ'ın da yer aldığı 20 ilde uygulanacak olan sağlık kampüsü projesi ile ilgili olarak Elazığ'da altyapı çalışmalarının tamamlandığı açıklandı. 

Elazığ İl Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik, Elazığ'da 'Sağlık Kampüsü' oluşturulması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan Ulukent'teki 348 dönümlük arazinin Sağlık Bakanlığı'na devrinin yapıldığını, imar planında da bu arsanın sağlık alanı olarak işlendiğini belirterek şunları söyledi:
"Sağlık alanında Elazığ'ın belirlenen hedeflere ulaşmasına önemli katkı sağlayacak olan Sağlık Kampüsü uygulamasının altyapısını tamamladık. Bu çalışma kapsamında Elazığ'da Sağlık Kampüsü alanında Ruh Sağlığı Merkezi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Fizik Tedavi Merkezi ve Bölge İhtisas Hastanesi'nin kurulmasını planladık. Bu projelerimiz 2009 yılı yatırım programında yer aldı. Ancak bu projelerin yatırım programında yer alması yatırımların hemen başlatılacağı anlamına gelmiyor. Çünkü 20 ilde yapılacak yatırımları Bakanlık programlayıp bu yatırımların gerçekleşmesini sağlayacak. Tabi ki biz de planladığımız yatırımların ilk etapta hangisine başlarız şu anda bunu bilmiyoruz. Ancak beklentimiz Ruh Sağlığı ve Kadın Doğum olması yönünde. Ancak bizim arzumuz Bölge İhtisas Hastanesi'nin 2009 yılı yatırım programında yer alması ve bunun başlatılması. Neticede ilimizde oluşturulan Sağlık Kampüsü'ndeki projeler Bakanlığımızın belirleyeceği süre içinde tamamlanacak ve insanların hizmetine açılacak." 

Elazığ'da yapılacak yatırımların diğer illerde olduğu gibi kamu-özel ortaklığı ile yapılmasının planlandığını belirten Dr. Keklik, "Bu yatırımlar sadece Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı yatırımlar olmayacak. Bakanlığımız ile bu alanda çalışma yapan veya yapmayı planlayan özel kurumların işbirliği ile söz konusu olacak. Tabii ki bu işbirliğinin boyutları ne olacak, yapılacak protokollerin içeriği ne olacak, bunları bilmiyoruz. Ancak yatırımlar başladığı zaman Bakanlık konuyla ilgili olarak gerekli
açıklamaları yapacak biz de buna göre hareket edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 16:37:24
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 16:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?