3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Ameliyatla yapay idrar cihazı takıldı

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nda gerçekleştirilen bir dizi ameliyatla 3 ayrı hastaya yapay idrar cihazı takıldı.
Erkeklerde idrar kaçırma sorununa yönelik ameliyatlar Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Hastaların tedavileri Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rahmi Onur ve kendisinin ABD'de birlikte çalıştığı Detroit Wayne State Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ajay Ecey Singla tarafından gerçekleştirildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rahmi Onur, erkeklerde idrar kaçırmanın önemli bir sağlık ve hijyen sorunuolduğunu ve bu konuda kesin tedavinin ancak yapay idrar cihazı ile sağlanabildiğini söyledi. Prof. Dr. Onur, "Bugün gerçekleştirilen ameliyatlarla 3 hastamıza (Artifisyel sfinkter) yapay idrar tutucu cihaz taktık. Hastalarımız prostat ameliyatı sonrası idrar kaçırması olan hastalardı. Yerleştirdiğimiz bu cihaz ile idrar sorunlarını tamamıyla ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu cihazlar tamamen vücut içerisinde kalan ve dışarıdan herhangi bir görüntü oluşturmayan ve prostat ameliyatları sonrası idrar kaçıran hastalarda bu sorunu tamamen çözen bir durumdur.

Bu ameliyatları Amerika'da Wayne State Üniversitesi'nde birlikte çalışma fırsatı bulduğum Prof. Dr. Ajay Ecey Singla ile beraber gerçekleştirdik. Kendisi İtalya'da bir toplantıya katılmak için Avrupa'ya gelmekte idi ve benim davetimi kırmadı ve bizlerle beraber hastalarımızı tedavi için buralara geldi. Dr. Singla'nın gelmesi nedeni ile çevre illerden de üroloji uzmanı arkadaşlarımızı davet ettik ve onlar da bu ameliyatları izlemeye hastanemize geldiler. Tüm hastalarımıza uygun tedavileri çok kısa bir sürede uyguladık ve bundan sonra da üniversite hastanemizde bu ve buna benzer tedavileri daha da artan bir oranda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatları Elazığ'dan ve bölge illerinden üroloji uzmanı birçok doktor izledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 19:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?