3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Ana su şebeke boruları yenileniyor

Elazığ Belediyesi bazı mahallelerdeki ana su şebeke borularını yenilemeye devam ediyor. 

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'yle birlikte geniş kapsamlı bir çalışma başlatarak, Karşıyaka Mahallesi Küme Evleri ve Mardo Gölü çevresiyle buranın bağlantısını sağlayan cadde ve sokaklarda ana su şebekesi yenileme çalışması başlattı. 

Yaklaşık olarak 2 bin metrelik bir alanda devam eden çalışmalar kapsamında 110'luk PVC borular ile şebeke suyu artık daha temiz ve hijyenik olarak vatandaşların kullanımına sunulacak. 

İnsan sağlığına önem veren bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti: 

"Göreve geldiğimiz günden beri eskimiş, pas tutmuş ve hijyenik koşullarda olmayan şehir su şebeke borularını yenilemeye devam ediyoruz. Bu konuya ne kadar büyük önem verdiğimizin en büyük göstergesi ise geçen 4.5 yıllık zaman içerisinde döşediğimiz 140 bin metrelik su hattıdır." 

Ayrıca, Elazığ Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda şehrin merkezi konumundaki Atapark mevkiinde yapımına başlanan 5 bin metreküplük su deposu için çalışmalar son aşamaya geldi. 

Temeli Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu tarafından atılan yeni su deposunun tamamlanmasıyla birlikte, kentte bakım ve onarım nedeniyle zaman zaman yaşanan su sıkıntılarındaki süre asgari düzeye indirilecek. 

Devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, P 3 pompa istasyonundaki yeni su deposunun açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak. Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, P1 ve P2 pompalarından şehre su verilemediği zamanlarda, yedekte olan 5 bin metreküplük suyun, şehrin ihtiyacını karşılamış olacağını söyledi. 
Selmanoğlu, "Yeni su deposunun çalışmaları ekiplerimiz tarafından yoğun bir şekilde devam ediyor, inşallah burada devam eden çalışmaları kısa bir süre içerisinde tamamlayacak ve hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. 

Vatandaşlarımızın su problemini hiçbir zaman yaşamamaları için bizler elimizden gelen gayreti en üst düzeyde gösteriyoruz ve bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Depomuzun hizmete girmesiyle su arızalarından kaynaklanan kısa süreli su kesintilerinden halkımız
etkilenmeyecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?