4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Anaokulu protokolü imzalandı

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 120 öğrenci kapasiteli anaokulunun protokolü Valilik'te gerçekleştirilen törenle imzalandı. 

İmza töreninde konuşan Vali Muammer Muşmal, ''Okul öncesi eğitimde Türkiye ortalaması yüzde 27'ler seviyesindedir. Bizim bugün yüzde 47 olan okul öncesi eğitim ortalamamızda yüzde 60'ı yakalayacağımızı düşünüyorum'' dedi. 

Elazığ Valisi Muammer Muşmal Şeker Fabrikası'nın şehir merkezinde bulunan ve Şeker Anbarı olarak bilinen yerini Özelleştirme İdaresi'nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müstakil bir anaokulu yapmak için tahsis ettirdiklerini belirtti. 

Muşmal, "Biz geldiğimiz günden bu yana özellikle eğitimin tamamına önem veriyoruz ama okul öncesine ayrı bir önem veriyoruz. Kaymakamlarımız ve İl ve ilçe Milli Eğitim teşkilatı ile birlikte defalarca toplantılar yaptık. Yüzde 25 olan okul öncesi eğitim alanındaki oranımızı şu anda yüzde 47'ye çıkardık. Bu yapacağımız ve yaptığımız anaokulları ile birlikte 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı sonunda yüzde 60'ı yakalayacağımızı düşünüyorum. Bu, ilimiz açısından son derece önemli bir oran, çünkü şu anda okul öncesi eğitimde Türkiye ortalaması yüzde 27'ler seviyesinde. Biz bu oranın iki-iki buçuk katını yakalamış olacağız. Elazığ'a da yakışan budur" şeklinde konuştu. 

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise Vali Muşmal ile görüşmelerinde belediye olarak söz konusu yerde bir anaokulu yapma imkanlarının olduğunu ifade ettiğini belirterek, "Bu konuyu Belediye Meclisi'ne getirdik. Belediye Meclisimizdeki bütün siyasi partilerden arkadaşlarımız bu işe olumlu baktılar. Elazığ'a belediyemiz tarafından bir okulun kazandırılması konusunda gerekli kararı çıkardılar. Yine orada okulun çevre düzenlemesi ile bir park yapacağız. Bu okulun ilimize, özellikle de sevgili yavrularımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol, Vali Muşmal, Belediye Başkanı Selmanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş tarafından imzalandı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?