15
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

Ankara'daki Karakoçanlılar

Ankara Karakoçan ve Yöresi Derneği Karanfil Sokak Eyüboğlu otelde dayanışma gecesinde bir aradaydılar.

Geceye Anakaradan, Karakoçan'dan, İstanbul'dan, davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ankara Karakoçan Yöresi Dernek Başkanı Osman Okçuoğlu'; Bildiğiniz gibi hayat standartları ve kentleşme insanları bir birinden uzak tutmakta dolayısıyla, örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi istediğimiz gibi yaşamayı zorlamaktadır. Ben ve arkadaşlarım bu işe gönül verirken bu kültür erozyonunun önüne geçmeyi hedefleyerek, genç bir arkadaşımızın da dediği gibi; "Doğduğumuz yerin özelliklerini bulunduğumuz yerde yaşamaya ve yaşatmayı amaçladık". Amaçlarımızı gerçekleştirmeye çalışırken üzerinde hassasiyetle durduğumuz konulardan birisi de; Derneğimizin faaliyetlerini sürdürürken hiçbir siyasi düşüncenin etkisinde kalmadan, Türkiye Cumhuriyeti yasaları çerçevesinde her düşünce ve görüşte hemşerilerimizin bir araya gelerek; Dostluk, kardeşlik dayanışma, birlik ve beraberlik, yardımlaşmayı sağlamaktır. Bundan sonraki çalışmalarımız da hep bu doğrultuda gerçekleştirilecektir. Dedi.

Geceye Ankara'dan Karakoçan'ın unutulmaz Kaymakamı Süleyman ELBAN da katıldı. Karakoçan da görev yaptığı dönemde başarılı projelere imza atan. Yaptığı hizmetlerle Karakoçanlıların gönlüne taht kuran ve Türkiye'de yılın Kaymakamı ödülünü alarak Karakoçan'a başarılı çalışmaları yanında, tanıtımına da büyük katkılarda bulundu. Şimdi Ankara da görev yapan Süleyman ELBAN şunları söyledi; "Karakoçan da görev yaptığım dört yıllık süre içerisinde sadece Karakoçan da yaşayan Karakoçanlılar benim hemşerilerim kardeşlerim değildi. Yani dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasın tüm Karakoçanlılar benim hemşerim kardeşim dostlarımdır, ben onların kardeşiyim, dolayısı ile eğer mertlik kelimesinin dürüstlük kelimesinin, adamlık kelimesinin, insanlık kelimesinin karşılığını arıyorlarsa her hangi bir Karakoçanlıyı bulup göstermeleri yeterlidir. Karakoçanlıları anlatırken bazen sözler kelimeler dahi eksik kalabiliyor. Dünyanın her neresinde olurlarsa olsunlar tüm Karakoçanlı kardeşlerime en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Geceye Karakoçanlı Yargıtay 8, Hukuk Dairesi Üyesi Sayın Yusuf ULUÇ, Kaymakam Türker Çağatay Halim, Karakoçan Belediye Başkanı Nurettin Arslan, Ankara'dan M.Selim Çiçek, Karakoçanlı Eski CHP Milletvekili Faik Öztürk, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Müfettiş Yavuz Batmaz, ismini sayamadığımız Ankara'dan yaşayan Karakoçanlılar gecede buluştular.

Geceye katılamayan yurt içinde ve yurt dışında ki Karakoçanlıların ve Karakoçan derneklerin gönderdikleri iyi dilek mesajları okundu. Ankara da Eyüboğlu otelde Karakoçan ve Yöresi Derneği yemekli canlı müzik eşliğinde halaylar çekildi, özlemler giderildi sorunlar konuşuldu. Birlik beraberlik mesajları verildi. Karakoçan ilçe haber Gazetesi olarak gecedeydik

Almanya Hamburg Karakoçanlılar Denek başkanı Ali Haydar Oral'ın katkılarıyla basından Düzgün TV. Geceyi görüntüleyerek ileriki tarihlerde yayınlanacağını tüm Karakoçanlılara duyurulur.

Karakoçan ilçe haber
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 15:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?