4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Asılsız ihbarlar soruna neden oluyor

Elazığ Belediyesi'nin çalışmalarını sekteye uğratan ve önemli sıkıntıların yaşanmasına yol açan asılsız ihbarları yapanlar hakkında savcılığa başvuruda bulunulduğu açıklandı. 

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil İbrahim Başgün, vatandaşların yangın gibi çok ciddi bir konuda itfaiyeyi arayarak asılsız ihbarda bulunmalarının etik olmadığını, bu tür pozisyonlarda gerçek yangın olması durumunda telefonların meşgul olması nedeniyle vatandaşların ihbar yapmakta sıkıntıya düştüğünü, bir yangına zamanında müdahalede bulunulmaması halinde maddi ve manevi olarak büyük zararların yaşandığını söyledi. 

Başgün sözlerine şöyle devam etti: 

"İtfaiye Müdürlüğü yaptığı hizmet açısından olaylara en seri şekilde müdahale etmek zorunda olan bir kurumdur. Bizim tüm hassasiyetimize karşılık vatandaşlarımızın asılsız ihbarlar yapmak suretiyle müdürlüğümüzü meşgul etmeleri hem etik değildir hem de diğer vatandaşların mağduriyetinin önlenmesine yönelik olarak yapılacak bir müdahaleyi geciktirdikleri için insani değildir. 

Bu nedenle vatandaşlarımızın bu tür hassas konularda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bunun yanında asılsız ihbarlarda bulunan ve itfaiyeyi meşgul edenleri tespit ederek haklarında savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulunuyoruz. 

Vatandaşların sıkıntı yaşamaması açısından daha duyarlı davranmalarını istiyoruz. Çünkü yangın en kısa sürede müdahale edilmezse vahim neticeler doğuracak bir olaydır. Kimsenin İtfaiye Müdürlüğü'nü haksız ve asılsız ihbarlarla meşgul etme hakkı yoktur."

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?