6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Asri Mezarlığı'na dev kompleks

Belediye ekipleri, Asri Mezarlığına bünyesinde cami, taziye evi, cenaze yıkama yeri ve morg bulunan modern bir kompleksin yapımı için çalışma başlattı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Asri mezarlığına örnek ve modern bir proje hazırladıklarına dikkat çekerek "Geçmişimize vefa göstermek bizim borcumuzdur. Bu nedenle mezarlıklarımıza yönelik hizmetlerimiz her zaman önemli bir yer tutmaktadır. Elazığ’da ilk defa Asri Mezarlığı’nda modern bir projeyi hayata geçirmek üzere çalışma başlattık. Burada yapılacak olan kompleksin projeleri belediyemiz tarafından çizildi, ihale çalışmaları tamamlandı. Bu projemizin gerçekleşmesinde ilimizin hayırsever iş adamı, Elazığ Ticaret Borsası Başkanımız Mehmet Ali Dumlandağ'ın da çok büyük katkıları olacaktır" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Asri Mezarlığı’na yapılacak olan projeyle ilgili bilgiler de vererek "Projemizin bünyesinde cami, taziye evi, cenaze yıkama yeri, morg ve idari binalar bulunmaktadır. Bu kapsamda ayrıca mezarlık girişinde çevre düzenlemesi de yapılacak. Projemizin çalışmalarına başlandı, ekiplerimiz önceki gün burada eski yapıları yıkarak hafriyatını kaldırdılar. Projemiz tamamlandığında Asri Mezarlık’ın özellikle girişi şehrimizin gelişen ve değişen yapısına uygun olarak modern bir görünüm kazanacaktır. Bu projede de olduğu gibi, hizmetlerimize her zaman halkımızın katılımını sağlamaktan büyük mutluluk duymaktayız" açıklamasında bulundu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 16:18:02
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 16:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?