6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Ata'nın gelişinin 69'uncu yıldönümü

ATATÜRK’ün Elazığ’a gelişinin 69'uncu yılı törenle kutlandı. Tören tren garında başladı. Elazığ Valisi Muammer Muşmal, 8'inci Kolordu komutanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Belediye başkanı Süleyman Selmanoğlu ve çok sayıda kamu görevlisi ve askeri erkan ile öğrenciler, burada temsili karşılama törenine katıldı.

Buradaki törenin ardından kent merkesine yürüyen askerler ve polis okulu öğrencileri slogan attı.

Elazığ tren garında saat 09.00’da Atatürk’ün temsili karşılanmasıyla başlayan programda, trenden inen iki öğrenci Vali Muammer Muşmal’a bayrak verdi. Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Ulu Önder Atatürk’ün 69 yıl önce Elazığ’a geldiğini ve O dönemde Mamüratül Azizi olan kentin adını Elazığ olarak değiştirdiğini belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk'ün, göstermiş olduğu üstün başarıları ile 100 yılda bir gelen dahi olduğu anlaşılmıştır. Savaştığı devletler yenilgilerini kabul ederek, bu yüzyılın dahisinin de Türklerden çıkmış olduğunu kabul etmişlerdir” dedi.

‘HER ŞEY VATAN İÇİN’

Yapılan konuşmaların ardından İstasyondan, Öğretmenevi'ne kadar yürüyüş yapıldı. Asker ve polis ilk kez yürüyüş yaparken marş okudu, sloganlar attı.

Geçmiş yıllarda tren garındaki kutlamalara katılan askeri bando marş çalarak törenin ardından istasyondan öğretmen evine kadar sessiz yürüyordu. Ancak bu yıl kortejin başında bulunan askeri birlik ve arkasındaki polis okulu öğrencileri marşlar eşliğinde yürüdü. Askerler ‘Her şey vatan için’, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Her Türk asker doğar’ sloganları attı ve askeri marşlar söyledi.

Askerlerin marş söylemesi sırasında yol kenarında toplanan öğrenciler de ‘Her Türk Asker doğar’ ve ‘En büyük asker bizim asker’ diyerek askere sevgi gösterisinde bulundu.

Polis okulu öğrencileri de ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganlarıyla yürüdü. Öğretmenevi'nde Atatürk’ün kaldığı oda ziyaret edildikten sonra, tören burada yapılan panelle sona erdi.
Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 14:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?