6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Avrupalı gençlerden valiye ziyaret

Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ı ziyaret eden "Süt Kalesi'nin Gizemi" adlı projenin grup liderliğini yürüten Avrupalı öğrenciler, proje hakkında bilgiler verdi. 

"Süt Kalesi'nin Gizemi" adlı projenin ön hazırlığını yapmak amacıyla Elazığ'a gelen grup liderleri, Vali Muammer Muşmal'ı makamında ziyaret etti. Vali Muammer Muşmal'a Ağustos ayı içerisinde Elazığ'da gerçekleştirecekleri gezi ve incelemelerin yanı sıra proje hakkında da bilgiler veren Fırat Üniversitesi Matematik Kulübü öğrencilerinden Doğukan Öztürk, "Kulübümüz tarafından hazırlanan 'Süt Kalesi'nin Gizemi" adlı projemizin bütçesi 18 bin 600 Euro'dur ve hepsi Fırat Üniversitesi öğrencisi olan 6 kişilik ekip tarafından hazırlanmıştır. 2-3 Ağustos tarihleri arasında projenin ön hazırlık çalışmalarını gerçekleştirmek üzere, Avrupa'daki grup liderleri Elazığ'a geldi. 1-8 Eylül'de yapacağımız "Süt Kalesi'nin Gizemi" projesinin incelemesini yaptıktan sonra, 4 Ağustos'ta ülkelerine dönecekler ve 1 Eylül tarihinde 20 kişilik grup olarak Elazığ'a geri gelecekler. Projedeki amacımız, Süt Kalesi'nin tarihini ve Harput'u tanıtıp, farklı kültürlerdeki gençler arasında iletişimi kurmaktır" dedi. 

Vali Muşmal ise yaptığı değerlendirmede, Fırat Üniversitesi Matematik Kulübü öğrencilerinin gerçekleştirmiş olduğu faaliyeti önemsediğini ifade ederek, projenin kültürel alışveriş açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Muşmal, "Amaç; değişik ülkelerden, değişik üniversitelerden öğrencileri buraya davet ederek, hem kültürel alış verişi sağlamak hem de Elazığ'ın tarihi ve turistik yerlerini öğrenciler vasıtasıyla o ülkelere tanıtarak Elazığ'a turist çekmektir. Arzu ederim ki bu proje bir başlangıç olur ve bundan sonra da genişleyerek diğer ülkelerdeki üniversitelerle bizim üniversitelerimiz arasındaki ilişkilerin sağlamlaşmasını sağlar" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 16:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilyas çelik IP: 88.226.6.xxx Tarih : 20.08.2006 20:32:35
YA AÇIKÇASI BU PROJENİN MİMARI OLAN DOĞUKAN ÖZTÜRK KARDEŞİMİZİ TEBRİK EDİYORUM VE YAKINDAN TAKİP EDİYORUM. ÜLKENİN TANITIMINDA ÖZELLİKLE ELAZIĞIMIZIN TANITIMINDA KATKILARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM. GEÇEN YIL BATIK ŞEHİR İLE İLGİLİ YAPTIĞI PROJEDE YURT DIŞINDA LİTVANYADA BATIK ŞEHİRİN KİTAP VE BRÖŞÜRLERİNİ GÖRDÜK BUDA BİZ GURBETTEKİ ELAZIGLILARA BÜYÜK BİR ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLDU. BU GİBİ GENÇLERİMİZE ÖZELLİKLE BÜYÜKLERİMİZİN BUNLARIN ELİNDEN TUTMASI GEREKİR BU GİBİ GENÇLER KOLAY KAZANILMIYOR. GURBETTEN SELAMLAR.....