30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Avukattan Özbek'e suç duyurusu

HSYK BAŞKAN VEKİLİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Elazığ Barosu Avukatlarından Şuay Alpay Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Av. Şuay Alpay düzenlediği basın toplantısında HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'in TBMM faaliyetlerini, anayasa değişiklik çalışmalarını engelleyici beyanlarda bulunup, Türk yargısı ile Pakistan yargısını kıyasladığını ileri sürdü. Alpay, "HSYK Başkanı'nın açıklamaları talihsiz olarak değerlendiriyorum. Başkan Özbek Anayasa değişikliği yapmak isteyen devlet yetkililerine karşı yüksek yargı mensuplarının istifa yollunu seçerek muhalefet ettiklerini beyan etmiş dolaylı olarak Türk yargısının da istifa yolu

ile yangı ve hukuku kilitleyeceğini ima ederek, hem Tük yargı ve adalet sistemini ve TBMM yi kuşatma altına alacak çalışma ve görevi yapmasına engel olacak şekilde tehdit dolu söz ve bayanlarda bulunmuştur. Bu şekilde görevi kötüyü kullanma suçu işlemiştir" dedi.

Alpay, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak Özbek'in görevi kötüyü kullanma iddiasıyla yargılanmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 17:46:03
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 18:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?