6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Aydın: 4 milyon Türk'ten ben sorumluyum

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği memleketi Elazığ’da, davul zurnayla karşılandı. Basın mensuplarının Avrupa Birliği (AB) ile ilgili baş müzakerecinin kim olacağı sorusuna, "Başbakan karar verecektir" yanıtını veren Bakan Aydın, "AB konusunda ’Hükümet işi gevşek tutuyor, heyecanı kalmadı’ sözleri yanlış" diye konuştu.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ı, Elazığ Havaalanı’nda, Vali Kadir Koçdemir, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Nurettin Kılıç ve çok sayıda partili karşıladı.

Bakan Aydın, VIP salonunda gazetecilerin, AB ile ilgili baş müzakerecinin kim olacağı sorusuna, "Baş müzakerecinin kim olacağı konusunda kararı Başbakan verecektir. AK Parti grubunda bu görevi yapacak onlarca arkadaş var, yetişmiş bir grup var" dedi.

Aydın, Aralık ayından bu yana bakanlık düzeyinde kurumsal olarak örgütlenme olduğuna dikkat çekerek, hemen her bakanlıkta AB ile ilgili dairelerin oluşturulduğunu söyledi. Aydın, "Müzakere tarihi alınınca, bakanlıkların birbirleriyle olan bağlantıları da düşünülerek yeniden örgütlenmesi gerekiyor. Kendi alanıyla ilgili uzun süreli çalışmalar yapmak zorunda. Özellikle Geçen yıl Mayıs ayında, yeni 10 üyenin bu müzakere işini yürütmüş olan kadroları da Türkiye’ye davet ediyor bakanlık. Onların deneyimlerinden faydalanıyor. Basında yer aldığı gibi, ’Hükümet işi gevşek tutuyor, heyecanı kalmadı’ sözleri dışarıdan bakıldığında iç yüzü bilinmediği için söylenen bir söz. Aslında, bir gevşeme de yavaşlama da olmadı. AB ilişkilerimiz devam ediyor. Başbakanımız kimi uygun görürse, onunla birlikte çalışacağı biri seçilecek. Nihayetinde 1-2 kişinin yapacağı bir iş değil. Müzakere dediğimiz şeyin yüzde 70’i Türkiye’nin içinde olacaktır" dedi.

Bir gazetecinin, ’Sizin isminizin baş müzakereci olarak geçmesinin özel bir sebebi var mı?’ sorusuna Devlet Bakanı Mehmet Aydın, "Benim adımın geçmesinin bir sebebi var. Ben zaten AB ile ilgileniyorum ama baş müzakereci olmak için ilgilenmiyorum. Yurt dışında yaşayan 4 milyonu aşkın Türk kökenli topluluktan da ben sorumluyum. AB konusunda o topluluk çok önemli bir rol oynuyor. Bu, entegrasyon dediğimiz şeyin içinde yapılması gerekir. Ben AB ilgili birçok toplantıya başından beri Başbakan ile birlikte katılıyorum. Bu olmalı" şeklinde konuştu.
Bakan Aydın, havaalanında kendisini karşılayanları selamladıktan sonra, Elazığ Valiliği’ne hareket etmek üzere havaalanından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 14:02:37
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 18:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?