4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Badem şekeri yok satıyor

Elazığ'da özellikle Ramazan ayında yöresel iftarlık olarak kabul edilen badem şekeri rekor satış yapıyor. Ayda 35 ton badem şekeri sattıklarını söyleyen imalatçılar, satışlardan oldukça memnun. 

Elazığ'da yöresel iftariyelik olarak bilinen badem şekeri Ramazan ayında rekor satışlara ulaşıyor. Şeker ve bademden yapılan şekerin kilosu 15 YTL'den satılırken, küçük poşetler halinde satılan badem şekerleri iftardan sonra kan şekeri düşenler için önemli bir yiyecek olarak kabul ediliyor. 

Elazığ'da 20 yıllık badem şekeri imalatçısı Süleyman Dabakoğlu, badem şekerini Ramazan ayında normal satış günlerinden 50 kat daha fazla satış yaptığını belirterek,satışlardan memnun olduklarını söyledi. 
Dabakoğlu, "Bizim badem şekerimizin özelliği günlük ve taze olması. Kuru değil, bademin üzerindeki şeker azdır. Biz Ramazan ayında makine aksamını artırıp üretimi ve eleman sayımızı artırıyoruz. Ramazan ayında 35 ton badem şekeri üretiyoruz" dedi. 

Vatandaşlar ise genelde Ramazan ayında çıkan badem şekerinin düşen kan şekerine iyi geldiğini tatlandırıcı olarak çok lezzetli olduğunu ve hediyelik olarak da ikram edebildiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 11:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?