4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Bağcılık atağa geçti

Son yıllarda Şarap firmaların özel bir ilgi gösterdiği yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da ilginin arttığı üzüm, Elazığ'da bağcılığı geliştirmede önemli bir rol oynadı.

Elazığ'da son yıllarda üzüm üretimi sürekli bir artış göstermeye başladı. Elazığ'da üzümcülüğün sürekli bir şekilde gelişme gösterdiğini belirten Elazığ Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Doç. Dr. Hüsamettin Kaya, Elazığ üzümü hak ettıği değeri almaya başladığını söyledi.

Kaya, "Tabi ki bunda Elazığ'da ki yönetecilerin yapılan çalışmaları desteklemesi ve Elazığ üzümünün tanıtımının en üst düzeyde yapılması etkili oldu. Yeni oluşturulan bağ alanları ile birlikte ilimizde önümüzdeki yıllarda rekolte olarak da arzulanan düzeye gelecektir. Geçtiğimiz yıl ilimizde 129 bin ton üzüm üretimi gerçekleşti. Bu yıl ilimizde üzüm üretiminde küresel ısınma, kuraklık ve diğer nedenlerden dolayı üretimde bir düşüş meydana geldi. Ancak yaptığımız planlamaya göre Elazığ'da kurulan bağların üretime geçmesi ile birlikte yıllık üretim miktarının 250 bin tonu geçmesidir" dedi.

Elazığ'da yetişen Öküzgözü üzüm cinsine patent alındığını belirten Kaya, "Birliğimiz tarafından Elazığ'da kurulması planlanan tesislerimiz üretime geçtiği zaman üretim daha da artacaktır. Elazığ'ın üzümcülük alanında önemli bir merkez olacağına, üretimi yapılan ürünlerinde ihracat edilerek ilimiz ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 16:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?