3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Bağış'tan Selmanoğlu'na ziyaret

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çemişgezek Dut ve Peynir Festivali'ne katıldıktan sonra Elazığ'a da uğrayıp Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Süleyman Selmanoğlun'dan belediyecilikle alakalı bilgiler alan Egemen Bağış, Elazığ'ın geçmişe nazaran bu kadar gelişiyor olmasının en önemli nedeninin, temelde insan sevgisinin olduğunu söyledi. AK Parti Hükümetinin yapılan işleri başarmasının en önemli nedeninin insan sevgisinden geçtiğini savunan Egemen Bağış, "Bizler Türkiye'nin Avrupa Birliliği yolunu açarken, halkımızın hak ettiği çağdaş standartlara kavuşmasını sağlamaya çalışırken yapılan bu çalışmaları Avrupalılar mutlu olsun diye değil insanımız mutlu olsun diye yapıyoruz. İnsanımızın ifade özgürlüğü daha güçlü olsun, insan hakları daha yerinde olsun diye yapıyoruz. Başbakanımız dünyadaki bir birlerine küs olan liderleri bir araya getirirken, savaşmaya ramak kalmış ülkeleri bir birleriyle barıştırırken, medeniyetler projesine eş başkanlık yaparken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğine Türkiye'yi taşırken bunların altında da insan sevgisi yatıyor" dedi.

Nabuko Doğalgaz Boru Hattı Projesinin Elazığ'a çok büyük katkılar sağlayacağını da kaydeden Egemen Bağış, "Dünyanın en büyük doğal gaz projelerinden biri Nabuko doğalgaz boru hattı projesi. Önceden kan akmış ülkelerde şimdi barış için istikrar için doğalgaz akacak. Artık ülkeler böyle projelerle bir birlerine bütünleşmiş olacak. Ülkemiz barışın ve hoş görünün yanında enerjinin de merkezi olmuştur" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 11:58:45
Güncelleme :28 Temmuz 2009 Salı 00:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?