30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Bahar lalelerle karşılanacak

ELAZIĞ, BAHARI LALELERLE KARŞILAYACAK

Elazığ Belediyesi, "Yaşanabilir Bir Elazığ" sloganıyla başlattığı yeşil alan oluşturma ve çevre düzenleme çalışmalarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yaz mevsimi boyunca kendi serasında yetiştirdiği mevsimlik çiçekleri şehrin muhtelif yerlerine dikimini gerçekleştiren belediye ekipleri, bugünden itibaren kış iklimine dayanıklı bitki dikim çalışmalarına başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bahar aylarında şehirde açacak Lale ve Çiğdem soğanlarının ekimini şehrin muhtelif yerlerinde gerçekleştirdi. Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Harun Polat, 100 bin adet Lale ve Çiğdem soğanının şehrin muhtelif yerlerinde dikiminin yapıldığını

belirterek, ilkbahar aylarında bu bitkilerin yeşereceğini ifade etti. Polat, "Ekipler şehrimizin görünümünü renklendirmek amacıyla başlattıkları çalışmaları Çevre Yolu, Malatya Caddesi ve şehrin ana arterlerinde sürdürdüler. Toplamda 100 bin adet lale ve çiğdem soğanlarını önümüzdeki günlerde de şehrin orta refüj ve kavşaklarında ekimine devam edecek" dedi.

Yeşil alan çalışmalarında Elazığ'ın büyük mesafeler kat ettiğini belirten Belediye Başkan Vekili Atik Birici ise şunları söyledi:

"İlimizi özellikle bahar aylarında farklı bir görünüme bezeyecek olan çeşitli türden bitki soğanlarının ekimi yapılmakta. Elazığ yeşile olan özlemini Sayın Başkanımız Süleyman Selmanoğlu'nun projeleriyle yeterince gidermiştir. Bizler yeşilin insana verdiği huzur ve mutluluğun bilinciyle hareket ederek, bu aziz diyarda hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 100 bin adet bitki bahar ayı ile birlikte yetişerek şehrimiz lale bahçesine bürünecek. Ekiplerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."

ELAZIĞ, BAHARI LALELERLE KARŞILAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 16:55:00
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 17:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?