3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Bakan Akdağ Elazığ'a geldi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Elazığ'a geldi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr.  Recep Akdağ bugün Elazığ'a ilk kez gelen Anadolu Jet uçağı ile Elazığ Havaalanı'na indi. Bakan Akdağ'ı burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve partililer karşıladı. Anadolu Jet'in Elazığ'a gelişi nedeniyle çalınan davul zurnaya dayanamayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya halay çekti.
 
Bakan Akdağ, Türk Sağlık-Sen'in TBMM Dilekçe Komisyonu'na "Kadromu istiyorum" başlıklı 15 bin dilekçe vermesiyle ilgili soru üzerine, "Bazı sendikaların seçime yakın birtakım popülist davranışlar içine girmesini sendikacılık açısından makul karşılarım" diye konuştu.

Bakan Akdağ, "Bu kişilere şunu sormak lazım; 1999 ile 2000 arasında on binlerce sağlık personeli işsizken neredeydiler? 1999 ile 2002 arasında 39 bin sağlık personeli istihdam edilmiştir, o dönemin iktidarı tarafından. Bizim dönemimizde 2008 sonuna kadar 111 bin kişi oldu. Bir iki ay içindeki alımlarla birlikte bu rakım 130 binin üzerine çıkacak. Sağlık bölümü olup da iş bulamayan hemen hemen kalmamıştır. Eğer 4 B'liler için bahsediliyorsa 4 B'liler 657 'nin diğer A maddesine tabii personel gibi her hakka sahip oldular. Bir tek hakka sahip değiller, Elazığ'da çalışan İzmir'e gitmek istiyorsa gönderemiyoruz. Biz sağlık çalışanlarının özlük haklarını yeniliyoruz. Bütün ilçelerde hizmete ihtiyaç var. Sağlık çalışanı da gelip çalışmayı taahhüt ediyor, siz onlara aldırış etmeyin" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 20:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?