3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Bakan Çelik Elazığ'da

'Sosyal Güvenlik Reformu'yla köklü değişiklikler yapıldığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK ve Bağ-Kur prim ve faiz borçlarına yüzde 85 oranında af uyguladıklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İş Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü'nce Aktif İşgücü Faaliyetleri kapsamında, işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenen 'İşgücü Yetiştirme Kursları'nın açılışını yapmak üzere bugün Türk Hava Yolları'nın Tarifeli uçağı ile Elazığ'a geldi.

Elazığ Havaalanı'nda Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, daire müdürleri ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Bakan Çelik, VIP Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

60. Hükümet kurulduktan sonra çok yoğun bir şekilde Bakanlığı ilgilendiren konuları TBMM'nin gündemine getirdiklerini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şunları kaydetti: "Bunların başında Sosyal Güvenlik Reformu, istihdam paketi, sendikal mevzuatla ilgili değişiklikler ve benzeri çok önemli yasalar; sosyal devlet olmanın gereği olarak TBMM'den geçti. Bu yasaların uygulanması ile ilgili ne olup bittiği ile ilgili kurumlarımızı yerinde görmek adına bugün Malatya ve Elazığ illerimizi ziyaret etmek için Elazığ'a gelmiş bulunuyoruz. Gerek, sosyal güvenlik, gerekse istihdam alanında elde edilen yasal haklar ve imkanlar arazide de, Anadolu'da da istihdama dönüşecek şekilde organize edilir. Bu konuda valilerimize, milletvekillerimize, bürokratlara, medyaya ve hepimize çok önemli görevler düşmektedir."

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur prim affıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, "Bu yasal bir düzenlemedir. 28 Temmuz'a kadar vatandaşların müracaat tarihleri son buluyor. Bu tarihe kadar müracaatlar mutlaka yapılmalı. Müracaat ettikleri tarihten sonraki 1 ay içerisinde de bu taahhüt ettiklerini yerine getirme adına gerekli ödemeleri yapmaları gerekiyor. Bu düzenlemeyi yaparken biz ne Bakan ne Bakanlar Kurulu'na bir yetki vermedik. Çünkü geçmiş yıllarda bu yetkiler olayın sulandırılmasına sebebiyet verdi. Borçlar, alacaklar belli ve son kez çok ciddi köklü bir düzenleme gerçekleştirildi. Faiz ve gecikme zamlarının yüzde 85'ini peşin ödemelerde siliyoruz. Bu kadar büyük bir imkan bugüne kadar hiç tanınmadı. Dolayısıyla prim borcu olan vatandaşlarımızın bu haftayı çok iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Son gün Pazartesi, son güne bırakmasınlar'' dedi

Bakan Faruk Çelik daha sonra Valiliğe geçti. Burada daire müdürleri tarafından karşılanan Çelik, Valilik Şeref defterini imzaladı. Vali Muammer Muşmal'ı makamında ziyaret eden Çelik'e, Vali Muşmal tarafından ziyaret anısına şilt ve el dokuması kilim hediye edildi. Elazığ'da temaslarını sürdüren Bakan Çelik, daha sonra AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlıklarını ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 20:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?