3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Bakan Eker imza töreninde

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Elazığ Belediyesi ile Elazığ Doğalgaz Dağıtım AŞ arasında 2009 yılı yatırım, kazı ve üstyapı protokol imza törenine katıldı.

Elazığ Belediyesi ile Elazığ Doğalgaz Dağıtım AŞ arasında 2009 yılı yatırım kazı ve üstyapı protokol imza töreni Akgün Otel'de Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Elazığ Milletvekilleri Faruk Septioğlu, Fevzi İşbaşaran, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve çok sayıda kurum müdürünün katılımı ile yapıldı. Doğalgazın, enerji probleminin çözümünde diğer yakıt türlerine nispetle daha kolay kullanımı, daha temiz bir yakıt olması nedeniyle önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Eker, "Bizde yakın yıllara kadar maalesef ne ısıtmada ne de sanayide kullanılıyordu. Örneğin 2000 yılına kadar sadece 5 ilde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir, o da kısmen kullanıyordu. Bizim birçok alanda yaptığımız projeler, ilk adımlar gibi burada da kaydedilen büyük gelişmeyle bugün 60 il doğalgazı kullanır hale geldi. Bu çok büyük bir önemli gelişme" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Elazığ'ın hava kirliliğinde ilk sıralarda olduğunu belirterek, kentin doğalgaza kavuşması için milletvekili arkadaşlarıyla hükümet nezdinde yoğun girişimler yaptıklarını söyledi. Çetinkaya, ''2009 yılı içinde 40 bin konuta fiilen gaz verilmiş olacak. İnşallah kısa zamanda Elazığ tamamen doğalgazla tanışacak ve kavuşacak'' diye konuştu.
Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da yapılan protokolle belediyenin herhangi bir zararı olmadığını kazı çalışmalarında metrekare fiyat alındığı, kırılan parkeleri belediyenin yapacağını, bedelini firmanın belediyeye ödeyeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selmanoğlu ile Anadolu Gaz yönetim kurulu üyesi ve Genel Müdürü Yaşar Arslan arasında 2009 yılı yatırım, kazı ve üstyapı protokolü imzalandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 11:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?