3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Bakan Eker Karakoçan'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Feyzi İşbaşaran ve Faruk Septioğlu Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde partilerinin seçim mitinge katıldılar.

Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Milletvekilleri Feyzi İşbaşaran ile Faruk Septioğlu Karakoçan halkı tarafından yoğun sevgi ve tezahüratlarla karşılandılar. Atatürk Caddesi Çarşı İçi Meydanı'nda düzenlenen mitinge çok sayıda vatandaş katıldı. Mitingde ilk olarak Karakoçan Belediye Başkanı Nurettin Arslan beş yıllık çalışmalarını anlattı. Ardından konuşan Milletvekili Feyzi İşbaşaran şunları söyledi:
"Artık Karakoçan il muamelesi görüyor. Buraya genel başkanlar, Bakanlar geliyor. Bugün dünyanın en büyük lideri, Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakın çalışma arkadaşı Tarım Bakanımız Mehdi Eker aramızda. Nurettin Arslan burada hizmetlerini anlattı. Ama burada hırsları akıllarının önüne geçenler bundan ders alamıyorlar. Ama öğreteceğim. Türkiye'de de çeteleri bitiriyoruz, Karakoçan'da da çeteleri bitireceğiz. Burada kimse çetecilik yapamayacak. Hiç başınız öne eğilmesin,
kimseye boyun eğmeyin. Ben arkanızdayım. AK Parti Türkiye'nin 780 bin metrekaresinin her metrekaresinde biz varız. Biz etnik temelde milliyetçilik yapmıyoruz. Kimsenin diline, dinine, ırkına karışmıyoruz. Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşadık. Kimse bizi bölemez, bölemeyecektir. Bu topraklar üstünde bu ezan okundukça, bu bayrak dalgalandıkça, Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, herkes birlikte yaşayacak. Bu birliğimizi bozmaya kimse cesaret edemez."
Konuşması yoğun tezahüratlarla bölünen İşbaşaran, "Kıskananlar çatlasın" tezahüratlarına karşılık, "Çatlamasınlar, onlarda gelsinler bizim çatımızın altına" diyerek cevap verdi.

Feyzi İşbaşaran seçim sonrası AK Parti'ye geçeceklerini söyleyen diğer parti adaylarına ise şöyle seslendi:

"Şimdi yeni bir moda çıkmış ortaya. Muhalefet bir sürü projeler atıyor ortaya. Halk soruyor. Sen bu projeleri anlatıyorsun, nasıl yapacaksın? E ben seçilince AK Parti'ye geçeceğim. Yok ya. Öyle şey yok. Bugünlerde bizimle birlikte yürüyenler, yağan yağmurda bizimle birlikte yürüyenler, bugün bizimle birlikte yürüyenler bizimle birlikte olacak. Başbakanım Urfa'da bunu net söyledi. Bugün bizim karşımızda olup, bize siyaset yapanlar, Başbakanımız, dünyanın en büyük liderinin gücünü zayıflatmaya çalışanlar,
bizim trenimize binemezler. Bu yalanlara inanmayın."

İşbaşaran'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, Karakoçanlılar tarafından büyük tezahüratlarla karşılandı. Bakan Eker konuşmasında şunları ifade etti:

"Ben sizin hemşeriniz olmakla, sizin gibi birisi olmakla ben gurur duyuyorum, ben onur duyuyorum. Sizin arzunuz Türkiye'nin daha çok demokratikleşmesi değil mi? Sizin arzunuz Türkiye'nin daha çok sivilleşmesi değil miydi? AK Parti ne yaptı? Demokratikleşme paketleriyle, sivilleşme paketleriyle Türkiye'yi daha demokratik, daha sivil bir ülke haline getirdi. Tüm Karakoçanlı kardeşlerimin, Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızın arzusu bir gün Türkiye'nin birtakım çetelerden birtakım mafyalardan, kendini devlet zanneden birtakım gruplardan kurutulma arzusu yok muydu? Bu çetelerle, bu mafyalarla, kendini devlet zanneden bu gruplarla AK Parti hükümeti mücadele etmiyor mu? Cesur bir şekilde bunları alıp adalete biz teslim ettik. Adalet bunların hesabını görecek."
Bakan Eker konuşmasını yaparken bir vatandaşın, "Siz başımız gözümüz üstüne geldiniz, hoş geldiniz" demesine Kürtçe yanıt vererek, "Sen de benim başım gözüm üstüne geldin" diyerek yanıt verdi.

Bakan Eker konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim birlik beraberliğimiz için Türkiye'de yaşayan Kürt kardeşlerimizin de, diğer vatandaşlarımızın da devleti ile hükümeti ile aidiyet duygularının, sevgi bağlarının güçlenmesi için, biz barış için kardeşlik için, dostluk için, huzur için, güven için biz bu projeleri hayata geçirdik. Bundan sonra da bu birlik ve beraberliği, kardeşçe yaşamayı geliştirmek için bu projelere devam edeceğiz. Yeni sosyal projelerimiz, yeni kardeşlik projelerimiz var. Biz sizinle aynı dili konuşmakla, aynı duyguları
paylaşmakla, sizinle aynı olmakla gurur duyuyoruz. Benim hükümetim döneminde Elazığ çiftçisine verilen para 170 trilyon lira. Daha çok iş, daha çok aş, daha çok istihdam, AK Parti'nin istikralı bir şekilde uygulamaya koyduğu ekonomik programlarla 26 milyar Lira 2012 yılına kadar harcanıyor. Kalkınma, gelişme bu projelerle hayata geçiyor.''

Eker konuşmasından sonra kendisi için verilen yemeğin ardından Elazığ'a hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 11:52:01
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 17:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?