3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Bakan Kavaf Elazığ'da

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir dizi açılış için Elazığ'a geldi.

Bakan Kavaf, havaalanında yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki yetiştirme yurtlarında olan çocuklarımızı sevgi evlerine taşıyoruz, nakil ediyoruz, olabildiğince hızlı bir şekilde. Elazığ'da da ilki gerçekleştireceğiz. Yuvamızdaki çocukların tamamını yerleştirdiğimiz için artık koğuş tipi yuvaya ihtiyacımız yok. Onun için yuvayı kapatıyoruz Elazığ'da" dedi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, THY'ye ait uçakla Elazığ'a geldi. Bakan Kavaf'ı havaalanında Elazığ Valisi Muammer Erol, AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu karşıladı. Bakan Kavaf, havaalanında yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki yetiştirme yurtlarında olan çocuklarımızı sevgi evlerine taşıyoruz, nakil ediyoruz, olabildiğince hızlı bir şekilde. Elazığ'da da ilki gerçekleştireceğiz, yuvamızdaki çocukları tamamını yerleştirdiğimiz için artık koğuş tipi yuvaya ihtiyacımız yok. Onun için yuvayı kapatıyoruz" diye konuştu.

Bakan Kavaf ve beraberindekiler daha sonra Harput Çocuk Yuvası kapanış törenine katıldı. Bakan Kavaf burada yaptığı konuşmada, çocuk yuvalarının artık yuva olarak değil rehabilitasyon merkezi olarak hizmet vereceğini belirterek, hükümetleri döneminde korunmaya muhtaç çocukların hayatını tamamıyla değiştirecek aileye dönüş projesini başlatıklarını söyledi. Bakan Kavaf, "İdeal olan çocuklarımızın kendi aile ortamında yetiştirilmesidir. Çocuklarının öz ailelerinin sosyal yardım ve sosyal hizmetlerle güçlendirilerek, çocuklarını kuruluş bakımından en kısa zamanda geri almalarına yönelik çalışmalara öncelik ve ağrılık verdik. Bu kapsamda tüm Türkiye'de 6 binin üzerinde çocuğumuz ailesinin yanına götürülmüştür ve maddi destek verilmektedir. Öz ailesi olmayan çocuklarımız için 'Koruyucu aile' mekanizmasını güçlendirdik. Şu anda bin 127 çocuğumuz koruyucu aile yanında yaşamaktadır. Geriye dönüp baktığımızda 2003 yıllında 18 bin çocuğun koğuş tipi yurtlarda yaşamak zorunda olduğunu görüyoruz. Bugün bu rakam azalmış, 9 bin civarına inmiştir. Böylece ekonomik yoksulluk nedeniyle çocukların evinden ailesinden kopmasını engelledik" şeklinde konuştu.
Bakan Kavaf daha sonra Harput Çocuk Yuvası tabelasını Vali Muammer Erol, Milletvekili Tahir Öztürk ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile birlikte indirdi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf daha sonra Vali Erol'u makamında ziyaret etti. Vali Erol, ziyaret sırasında Bakan Kavaf'a plaket takdim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 13:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?