7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Bakan Koç: İki yıl içinde 5 kültür merkezi yapacağım

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Sineması olmayan illerin kültür saraylarının tamamlanması gündemimizin ilk sırasında bulunmaktadır" dedi.

Beraberinde AK Parti Elazığ milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Prof. Dr. Abdülbaki Türkoğlu ile doğu gezisinin 2. durağı olan Elazığ’a geçen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, valiliği ziyaret etti.

Bakan Koç ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, sinema salonu bulunmayan 14 ilde kültür saraylarının yapılmasına öncelik vereceklerini söyledi.

Koç, "90 günlük bakanlığım süresince 35 vilayete iş ziyaretinde bulundum. Tunceli’de 12 yıldır yarım kalmış kültür merkezi için müteahhitle el sıkıştık. 6 ay sonra buranın kültür merkezi tamamlanacak. Bakanlığımda verdiğim bir söz vardı; ’Benden önce yarım bırakılmış yatırımlar tamamlanacak’ diye. 14 ilde sinema oynamıyor. Bu nedenle yarım kalmış kültür merkezleri bitirilmeden yenilerine geçilmeyecek. Kültür ve turizm açısından yarım kalmış işler var, öncelikle buralarını tamamlayacağız. Biz ayağını yere basan bir hükümetiz" dedi.

Bakan Koç, bakanlığına bağlı genel müdürlerin projelerini detaylı hazırlamaları gerektiğine dikkat çekerek, "Bazı yerlere turizm bölgesi kararı alınıyor. Benim bakanlığımın genel müdürlerinin plan ve projelerini detaylı hazırlaması gerekiyor; ama yapılmıyor. Ben bu yaştan sonra üslup değiştiremeyeceğim, sizler alışacaksınız. Ben her gittiğim yerden bir şey öğreniyorum ve bir şeyler tespit ediyorum. 3 bin nüfuslu yerlere trilyonlar harcanmış olduğunu görüyoruz, öte yandan üniversitesi bulunan Erzurum’a bir kültür merkezi bile yapılmamış. Kimseyi de suçlamıyorum; ama ben öyle olmayacağım. Ne Erzurum ne de Elazığ, kültür merkezsiz kalacak. 5 tane yapacağım; ama 2 yıl içinde de bitireceğim" şeklinde konuştu.

Elazığ Valisi Dr. Kadir Koçdemir, çalışmaları hakkında brifing verdiği Bakan Koç’a bir plaket takdim etti. Atilla Koç, vilayetteki ziyaretinin ardından Elazığ Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Koç, daha sonra tarihi Harput Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 18:51:21
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 15:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?