16
Mayıs
2024
Perşembe
ELAZIĞ

Bakan Koç Elazığ'da

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, turizm alanında Türkiye'nin 2005 yılında kırılan rekorunun bu yıl geçeceğini belirterek "Türkiye'de terör yok. Bu lafları konuşmak hadisenin olmasından çok daha kötü" dedi. 

Tunceli'deki Kültür Sarayı'nın açılışını yapmak için Elazığ Havaalanı'na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u Vali Muammer Muşmal, Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Ergülmez karşıladı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Koç, kültür merkezlerinin iyi yerlere ve ihtiyaca göre kurulması gerektiğini belirterek, "Lüzumsuz, birazda siyasi gayelerle yer seçiminde hatalar oldu. Olmaması geren yerde var. Olması gereken yerde yok. Ama biz bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kültür merkezlerimizi bitirme gayesindeyiz. Bir başka hususta o zaman yapılan ihaleler maalesef çok düşük fiyatlarla gitmiş. Biz bu hususta taviz vermedik. Kültürel alanda olduğu gibi turizm alanında da Mayıs sonu itibariyle 2005 yıllını bu sene geçmiş olacağız. 1 Ocak 2005 ile 31 Mayıs 2007 kıyaslamasını yaptığımız zaman, çok iyi neticeleri görüyoruz. Onun için 2005 yılında kırılan rekoru agale ederek, bu sene Türkiye'deki turizmde iyi bir yıl geçeceğini sizlere müjdeleyebiliriz" dedi. 

Bakan Koç, bir gazetecinin, "Terör olayları turizmi etkiler mi ?" sorusuna "Terör olayları yok, öyle bir şey yok. Yanlış konuşmayın öyle bir şey yok. Ben 2005 yılını geçtik diyorum siz ne diyorsunuz. Hayır etkilemez. Şöyle etkilemez, bu lafları konuşmak hadisenin olmasından çok daha kötü" diye konuştu. 

Bakan Atilla Koç, daha sonra karayoluyla Tunceli'ye gitti.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 13:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?