6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Bakan Şener ve Yıldırım Elazığ'da

66 yıldır genişletilmeyi bekleyen Elazığ Havaalanı pisti düzenlenen temel atma töreniyle bugün mutlu sona ulaştı. Pistin temel atma töreninde butona Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım birlikte bastı. 

1940 yılında hizmete açılan ve 66 yıldır sahip olduğu pistin genişletilmesi ile ilgili sürünceme yaşayan Elazığ Havaalanı pistinde geçtiğimiz ay yapılan ihale sonucunda bugün gerçekleştirilen temel atma töreniyle genişletme çalışmalarına başlanıldı. Törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, DHMİ Genel Müdürü Ahmet Arslan, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Abdulbaki Türkoğlu, Zülfü Demirbağ, Şemsettin Murat, AK Parti il ve ilçe yönetimlerinin yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan DHMİ Genel Müdürü Ahmet Arslan, Elazığ Havaalanı'nın pistinin genişletilmesiyle ilgili bilgiler verdi. Arslan, "Halen kullanılmakta olan Elazığ Havaalanı pisti 1940 yıllında 1359 metre olarak askeri amaçlı olarak yapılmış, 1968'de 1720 metre olarak uzatılmış ancak günümüz şartlarında konvansiyonel bir havaalanına ihtiyacı ve mevcut pistin uzatılması nedeniyle yeni bir pist yapımı düşünmüş ve Ağustos ayında ihalesi bitirilmiş yer teslimi yapılarak temel atılıyor" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ise "İktidar var olduğu sürece ve yapılan kamuoyu araştırmalarında da ve önümüzdeki seçimlerde de yeniden büyük bir farkla tekrar iktidara gelecek ve Türkiye ve Elazığ yeniden cazibe merkezi olacaktır" diye konuştu.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise; "Hükümetin sadece ulaşım alanın da değil, sağlıkta, adalette ve bütün alanlarda ciddi çalışmalar yaptı. Ülkemizin batısından doğusuna kuzeyinden güneyine okullarımızın yüzde 90'nı internet bağlantılı. Amacımız gençlerimiz daha iyi yetişsin, çağdaş dünyanın ve iletişimin imkanlarından daha iyi yararlansın ve ülkemizin kalkınması için onlarda geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi donanıma sahip olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"İradesi olan iş yapma becerisi bulunan bir siyasal iktidar demek ülkede huzur demek, barış kalkınma refah demektir ve uluslararası rekabet de bu ülkenin geleceğini daha iyi olması demektir. Gelecekte büyük olmak için dünyanın önemli ülkelerinden biri olmak için bu kararlılık ve iradeye sahip iktidarların sorumluların iş başında bulanması gerekir diye düşünüyorum."
Devlet Bakanı Şener ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım, iftar yemeğinin ardından DHMİ'ne ait özel uçakla Ankara'ya hareket etti.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 03:50:54
Güncelleme :17 Ekim 2006 Salı 12:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?