3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Banka soyguncusu yakalandı

Elazığ'da dün akşam saatlerinde bir banka şubesine soygun amaçlı girip, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek bankada bulunan toplam 34500 YTL ve 6035 Euro para ile bankanın güvenlik görevlisine ait olduğu belirlenen bir tabancayı alarak kaçmaya çalışan M.S.Y ve M.D adlı kişiler bankanın güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. 

Yakalanan şahıslar, sevkedildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. 

Elazığ'ın Nailbay Mahallesi, Tuncay Sokak üzerinde bulunan banka şubesine giren silahlı iki kişi güvenlik görevlisinin başına silah dayayarak kasadaki paraları almıştı. İki soyguncu paralarla birlikte kaçarken banka görevlilerinin polise bildirmesi üzerine silahlı soygunculardan biri bankadan 200 metre ilerde diğeri ise Bağ-Kur Caddesi üzerinde yakalanmıştı. Soyguncuların üzerinden, biri banka güvenlik görevlisine ait, biri ise kuru sıkı olmak üzere toplam 3 silah, bir bıçak ve bir kar maskesi çıkmıştı. 

Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, M.S.Y ve M.D adli kişilerin yaplan sorgulamalarının ardından soyguncuların haklarında "Silahlı Banka Soygunu, Nitelikli Yağma, Görevli Polis Memurlarını Öldürmeye Teşebbüs, Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Düşürme ve 6136 SKM" suçlarından hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte adli mercilere çıkarılarak tutuklandığını açıkladı. Coşkun, paraların ilgili bankaya tesliminin yapıldığını sözlerine ekledi.

 

 

Önceki Haber

Elazığ'da bir banka şubesi akşam saatlerinde silahlı ve kar maskeli iki kişi tarafından soyulmak istendi. Polisin erken müdahalesi ile iki kişi silahları ile birlikte yakalandı. 

Elazığ'ın Nailbay Mahallesi, Tuncay Sokak üzerinde bulunan banka şubesine giren silahlı iki kişi güvenlik görevlisinin başına silah dayayarak kasadaki paraları aldı.
 
İki soyguncu paralarla birlikte kaçarken banka görevlilerinin polise bildirmesi üzerine silahlı soygunculardan biri bankadan 200 metre ilerde diğeri ise Bağ-Kur Caddesi üzerinde yakalandı. Soyguncuların üzerinden, biri banka güvenlik görevlisine ait, biri ise kuru sıkı olmak üzere toplam 3 silah, bir bıçak ve bir kar maskesi çıktı. 

Akşam saatlerinde meydana gelen olayda ölen ya da yaralanan olmazken bankadan alınan paranın yüksek bir meblağ olduğu bildirildi. Paranın kesin miktarının belirlenmesi için polis ekiplerince çalışma sürdürülüyor. Soyguncuların kimlikleri hakkında bilgi verilmedi. Şüpheli şahısların emniyetteki sorguları devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 18:09:48
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 18:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?