3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Başarılı öğrencilere ödül

Liseler Arası Kitap Okuyanlar Bilgi Yarışması'nda ilk beşe giren öğrenciler, Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ı makamında ziyaret etti.

Öğrenci ve öğretmenleri makamında kabul eden Elazığ Valisi Muammer Muşmal, "Elazığ Okuyor" kampanyasının başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları ve tüm Elazığlı vatandaşların desteği ile çok iyi noktalara geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanımızın yapacağı bir basın açıklamasıyla fiilen bu kampanyanın 81 ilde başlatılacağını anlatan Muşmal, şöyle konuştu:

"Bazı okullarımız idareci, öğretmen ve öğrencileri ile bu işe sarılarak, yarışmaların çoğunda başarı elde ettiler. Bizim kampanyayla hedefimiz insanlara yaşadığı sürece vazgeçemeyecekleri şekilde okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Öğrenci bazında bunu büyük ölçüde başarı kazandığımıza inanıyorum. Her şeye rağmen bu iş sadece okullarda kalmadı. Kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarında, hastanelerde ve diğer birçok yerde okuma kültürü geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapıldı. Kampanya başından beri slogan haline getirdiğimiz; vatandaşlarımızdan televizyonu kapatıp, bir saat kitap okumalarını istedik.

Vatandaşlarımız, bil hassa kadınlarımız, hanımlarımız bu işe ehemmiyet verdiler. Ben, 'Elazığ Okuyor' kampanyasına destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Liseler Arası Kitap Okuyanlar Bilgi Yarışması'nda Ahmet Kabaklı Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Meryem Polat birinci, Atatürk Lisesi öğrencisi Berna Genç ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şener Kersin üçüncü oldu.

Atatürk Lisesi'nden İrem Zülal ve Karşıyaka Lisesi'nden Hamza Kuzu mansiyon ödülü aldı. Vali Muşmal, öğrencilere kitap hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 18:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?