3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Başbakan Elazığ'da Nevruz kutladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan baharın başladığı, toprağın dirildiği, tazelenmenin, yenilenmenin, dirilişin günü olan Nevruzu, milletle el ele gönül gönüle kutlayacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Elazığ İstasyon Meydanı'ndan düzenlenen mitingte yaptığı konuşmasına Elazığlıları'ı selamlayarak, "Toprağı aziz, insanı azizi, kendisi aziz Elazığ'ı, gakkoşlar diyarını selamlıyorum" dedi.
Başbakan Erdoğan, gönülleri fethetmeye, gönüllerin sultanı olmaya geldiklerine belirterek, "Biz gösteriş peşinde değiliz, makam, mevki peşinde değiliz, paranın pulun peşinde, itibarın peşinde değiliz. Bu millet bugün yarın ya da bu dünyadan göçtükten sonra 'bir zamanlar şöyle bir AK Parti geldi geçti. İşte başında Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bakan arkadaşlarıyla geldiler, bu ülkede yollar yaptılar, sular getirdiler, refah getirdiler, huzur getirdiler, tren yollarımızı rehabilite ettiler, hızlı tren getirdiler, doğalgaz getirdiler. İşsizlik almış başını gidiyordu onlar bizi ayağa kaldırdılar. Allah razı olsun' desin bu bize ziyadesiyle yeter" diye konuştu.

Muhalefet partilerini eleştiren Erdoğan, ''Diğer partilerin nasıl bir öfke içinde olduklarını görüyorsunuz. Hakaretle, yalanla, iftirayla nasıl üzerimize geldiklerini görüyorsunuz. Biz bunlara aldırmıyoruz. Biz bunlara kulak asmıyoruz. Bunlarla vaktimizi heba etmiyor, millete hizmetten kendimizi alıkoymuyoruz. Ama bir de 'aldırma da geç git' diyemiyeceğimiz yerler var. İnsanlara zulmedenlere, haksızlık edenlere karşı susmuyoruz. Başımızı öne eğmiyoruz. Görmezden gelmiyoruz, gözümüzü yummuyor, yüreğimizi
ortaya koyuyoruz. Bize yakışan, tarihimize yakışan işte budur. Kültürümüze, medeniyetimize yakışan budur. İşte benim gakkoşuma yakışan budur. Monşer eskileri bunları anlamaz. İkitelli medyasının maaşlı köşe yazarları bunu anlamaz. Milliyetçiliği slogan zannedenler bunu anlayamaz. Tarihini, kültürünü, ecdadını tanımayanlar bunu anlayamaz. Ama Türkiye bunu anlar, Elazığ bunu anlar. İşte onun için göğsümüzü gere gere gür bir sesle diyoruz ki sen Türkiye'sin, sen Elazığ'sın" dedi.

Bugünün özel anlamı olan bir gün olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bugün 21 Mart. Bugün Nevruz, bugün yenigün. Bu vesileyle bütün Türkiye'nin, ülkemiz dışında bu bayramı kutlayan tüm milletlerin, bütün Elazığlı kardeşlerimin Nevruz Bayramı'nı tebrik ediyorum. Orta Asya'dan Avrupa içlerine kadar uzanan ortak kültür coğrafyamızda yeralan bütün insanlarımızın Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. Bugün baharın başladığı, toprağın dirildiği gün, tazelenmenin, yenilenmenin, dirilişin günü. Bugünü bütün milletimizle el ele, gönül gönüle kutlayacağız. Birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacağız. Düşman nazarlarla bakmayacağız birbirimize.

Öfkeyle, kinle bakmayacağız, bir olacağız, diri olacağız. Böyle bakacağız birbirimize çünkü gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür. Birbirimizi 'yaradılanı yaradandan ötürü severiz' anlayışıyla seveceğiz. Bütün unsurlarımızı, bütün farklılıklarımızı, bu toprağın, bu vatanın asli unsuru olarak göreceğiz. Bağrımıza basacağız. Dinsel, bölgesel, etnik milliyetçilik yapmayacağız.
Birlik içinde, bütünlük içinde kardeşliğimizi muhafaza ederek ortak geleceğimizi şekillendirmeye devam edeceğiz. Ayrımcılık yapanlar varsın olsun, elimizin tersiyle iteceğiz. Demokratik yollarla onları sandığa gömeceğiz, sandığa. 94 yıl önce Çanakkale'de bu topraklar yeni bir ruh kazandı. Aynı ruh birlikteliği içinde bu ülkeye sonsuza dek sahip çıkma günüdür. Vatanımız, ülkemiz, bayrağımız, istikbalimiz birdir, ortaktır. Bunu asla unutmayacağız.

Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olma onurunu, şerefini, haysiyetini, 71.5 milyon vatandaşımızla birlikte yürekten paylaşacağız. Artvin'den Çanakkale'ye, Hakkari'den Muğla'ya, Sinop'tan Mersin'e, İstanbul'dan  Elazığ'a kadar. Heyecanlarımız, taleplerimiz bir kederimiz de bir sevinçlerimiz de bir, kaderimiz de bir öyleyse bu kavga niye. Hiç bir değerimizi birbiriyle çarpıştırmıyoruz, çarpıştırmayacağız, bütün değerlerimize aynı samimiyetle sahip çıkıyoruz. Bundan sonra da aynı samimiyetle sahip çıkacağız. Türkiye'nin 81 vilayetini aynı şekilde kalkındıracak, 780 bin kilometrekareye eşit hizmet götürecek, 71.5 milyon vatandaşımızı adil bir şekilde refaha kavuşturmanın gayreti içerisinde olacağız.

Türkiye bunu başarabilir, Türkiye bunu başarıyor. Yeter ki aramıza nifak sokmaya çalışan, yeter ki bu toprakların binlerce yıldır devam eden kardeşliğini, huzurunu bozmaya çalışanlara karşı yek vücut olalım. Bunu başardığımız sürece bizi kimse yıkamayacaktır. Bunu böyle biliniz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 16:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?