4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Başbakan Karakoçan'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yapılan Seyrantepe Barajı'nın açılışına katıldı. 

Saat 11.30'da Ana uçağıyla Elazığ Havaalanı'na inen Başbakan Erdoğan, helikopterle Seyrantepe baraj alanına geçti. 

Başbakan Erdoğan'ın Elazığ'dan Seyrantepe barajına helikopterle geçişi sırasında havada güvenlik koridoru oluşturuldu. 4 adet Apachi ve kobra helikopteri Başbakan Erdoğan'ın helikopterini korudu. 

Burada vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, Seyrantepe Hidroelektrik Santrali'nin enerji ihtiyacına önemli katkı sunacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, konuşmasında, enerjinin önemine değinerek, aşamalı olarak enerji sorununu çözmeye çalıştıklarını, 2023 yılında potansiyellerinin tamamını devreye koymayı hedeflediklerini söyledi. 

Bu konuda kapasitelerinin tamamını devreye koymaları halinde gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşılacağını kaydeden başbakan Erdoğan, hidroelektrik konusunu teşvik etmeye devam edeceklerini söyledi. Baraj yapımlarının uzun sürmesi nedeniyle özel söktürü bu işe dahil ettiklerini ve önlerini açtıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, özel sektörün bin 497 adet hidroelekrik santral projesini gerçekleştirmek için başvuruda bulunduğunu kaydetti. 

Enerji konusunda önemli adımlar attıklarını belirten Başbakan Erdoğan, doğal hayata ve çevreye de duyarlı olduklarını, gelen eleştirileri değerlendirdiklerini söyledi. Bazı kesimlerden gelen eleştirilerin ve bununla ilgili yapılan haberlerin ideolojik olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, haklı eleştiri ve önerileri önemsediklerini ve gereğini yaptıklarını dile getirdi. 

Başbakan Erdoğan, konuşmasında demokrasi ve kalkınmaya da vurgu yaptı. Başbakan Erdoğan, demokrasi ve kalkınmayı birlikte yürütmeleri durumunda üstesinden gelemeyecekleri bir şey olmayacağını savundu. Birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket ettiklerini dile getiren başbakan Erdoğan, "81 vilayet, 70 milyon insanımızla birlik ve beraberlik içinde yürüyoruz yürümekte kararlıyız" dedi. 

Türkiye'nin gelişmekte olduğunu ve dünyanın bunu izlediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, her alanda atılım içinde olduklarını vurguladı. Türkiye'nin 47 yıl sonra BM Güvenlik konseyi üyeliğine seçildiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, 6 yılda önemli işlere imza attıklarını belirtti. 

Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki 81 ilinde üniversite kurduklarını, batıdan doğuya, güneyden kuzeye hepsi üniversite şehri olan bir Türkiye konusunda önemli adıkmlar attıklarını söyledi. 

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşma sonrası beraberindeki kabine üyeleriyle birlikte barajın iç kısmında incelemelerde bulundu. Başbakan Erdoğan yetkililerden bilgi aldıktan sonra helikopterle Elazığ'a döndü. 

Törende Başbakan'ın etrafında etten duvar örülürken, koruma polisleri çocuklara oyuncak dağıttı. Başbakan'ın açılışını yaptığı Seyrantepe hidroelektrik santrali açılış törenine, kabine üyeleri Cemil Çiçek, Velsel Eroğlu, Osman Pepe, Hilmi Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve AK partili milletvekilleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 16:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?