4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Başbakan'dan terör açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye üzerinde oynanan oyunları biliyoruz. Coğrafyamızda bir daha oyun oynanmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin artık oyun planı var. Sivrisineklerle uğraşırken bataklıkları da ihmal etmeyeceğiz" dedi. 

Elazığ'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan, terörün hedefinin birlik ve beraberliğe zarar vermek, yılgınlık oluşturmak, devlet millet arasındaki irtibatı kesmek olduğunu belirterek, bu oyuna gelmeyeceklerini söyledi. 

Toplumsal psikolojimizi bozmadan, birlik ve beraberlik içinde birbirimizle kenetlenmemiz gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Terörizmin hedefi propagandasını yapmaktır. Buna fırsat vermeyeceğiz. Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Abaza hiçbir ayrım yapmadan bir ve bütün olacağız. Unutmayın, biz dimdik ayakta durdukça, birbirimizi sevdikçe, birlik ve beraberlik içinde oldukça, birbirimize güvendikçe bunlar amaçlarına ulaşamayacak. Terörle mücadelemizi hazmedemeyen muhalif ve düşmanlar var" diye konuştu. 

"Bu coğrafya üzerinde oynanmak istenen oyunları gayet iyi biliyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şemdinli'de, Çukurca'da, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, İstanbul'da meydana gelen olaylarla ne yapılmak istendiğini gayet iyi biliyoruz. Bunları gerçekleştirenlerin bu girişimlerin beyhude olduğunu onlar da bir gün elbet anlayacaklardır. Asıl muhataplarına sesleniyorum. Türkiye oynanan oyunun farkındadır. Coğrafyamızda bir daha oyun oynanmasına izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Türkiye'nin de artık oyun planı var. Sivrisineklerle uğraşırken bataklıkları da ihmal etmeyeceğiz."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel kriz nedeniyle gerekli tedbirleri aldıklarını ve bunu en az zararla atlatacaklarını söyledi. Yaşanan krizden faydalanmak isteyenlerin olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bunun üzerine körükle gidenler var. Yangına benzin pompasıyla gidilmez. Yangına su pompasıyla gidilir. Varsa önerileriniz ve planlarınız gelin bize sunun gereğini yapalım. Sadece ABD ve Avrupa'daki gelişmelerle karşımıza çıkmayın. Karnımız bunlara tok. Yaşanan kriz nedeniyle biz gerekli tedbirleri alıyoruz. Ekonomiden sorumlu bakan arkadaşlarım, milletvekilleri, akademisyenler çalışmalarını sürdürüyor. Gerekli tüm tedbirlerimizi alıyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN İTİBARI ARTIYOR"
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin dünyadaki itibarının gün geçtikçe arttığını söyledi. 5 yıl önce BM Geçici Güvenlik Konseyi'ne müracaat ettiğinde konuşanların şimdi şapkalarını önlerine koyup düşünmelerini isteyen Erdoğan, BM Geçici Güvenlik Konseyi Üyeliği seçiminde Türkiye'nin ilk turda ilk sırada seçildiğini belirtti. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Kafkasya'da, Ortadoğu'da, Orta Asya'da, Balkanlar'da güvenirliğinin arttığını dile getirdi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da, 6 yıl içinde yaptıkları hizmetleri de anlattı. Türkiye'de doğalgaz kullanımının yıllar öncesine dayanmasına karşın yeterince bundan istifade edilmediğini söyledi. İktidara geldikten sonra doğalgazın sanayi ve konutlarda kullanılmaya başladığını aktaran Başbakan Erdoğan, 2002 yılında 9 ilde doğalgaz kullanımı varken, bu gün 60 ilde doğalgaz kullanıldığını, yıl sonunda bu rakamın 63 ile çıkacağını kaydetti. Başbakan Erdoğan, "Muasır medeniyetlerin seviyesine çıkmak bu. Lafla muasır medeniyetlerin üzerine çıkılmıyor" dedi. 

Elazığ'da köylerin yüzde 92'sinin suya kavuştuğunu belirten Başbakan Erdoğan, Elazığ'daki tüm köylerin de yola kavuştuğunu anlattı. İktidara geldiklerinde ilk etapta 15 bin kilometre duble yol yapacaklarını açıkladıklarını, bunu hayal olarak görenlerin bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin 79 yıllık döneminde 6 bin kilometre duble yol yapılırken, biz 5 yılda 9 bin kilometre duble yol yaptık. Halep ordaysa arşın Elazığ'da. İşte AK Parti iktidarı bu. Biz verdiğimiz sözü yerine
getiririz" şeklinde konuştu. 

2002 seçimlerinde iktidara geldiklerinde Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet taşları üzerinde yükselteceklerini açıkladığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu 4 alanda da önemli adımlar attıklarını kaydetti. Bütçede ve kadroda 1 numaralı maddenin eğitim olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, eğitim alanındaki açıkları kapatmakta kararlı olduklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?