4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Başhekim yenilikleri anlattı

Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi Başhekimliğine atanan Doç. Dr. Erhan Yılmaz hastanedeki yenilikler hakkında bilgi vererek, 4 yıldır yapım çalışmaları devam eden Tüp Bebek Merkezi'nin açılışını Aralık ayında gerçekleştireceklerini kaydetti. 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, 6 Ağustos tarihinde rektörlük görevine atanmasının ardından üniversite hastanesi başhekimlik görevine Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Erhan Yılmaz'ı atadı.
 
Yaklaşık 4 aydır başhekimlik görevini yürüten Doç. Dr. Yılmaz, bir basın toplantısı düzenleyerek, hastanede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Başhekim Yardımcıları ve müdür yardımcıları katıldı. Doç. Dr. Yılmaz, uzun bir zamandır çalışmalarına başlanan fakat bir türlü açılmayan Doğu Anadolu'nun ilk resmi Tüp Bebek Merkezi'nin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini söyledi. 

Aralık ayındaki açılışlarla yenilikler kazanacak olan üniversite hastanesi poliklinikleri de artık yeni binasında son teknolojik dizaynıyla Elazığ halkına hizmet verecek. Fırat Tıp Merkezi Başhekimi Yılmaz, personel yetersizliği nedeniyle kapalı bulunan yoğun bakım ünitelerinin de en kısa zamanda hizmete sunulacağını belirterek, daha modern bir hastane hüviyetine çok kısa sürede kavuşacaklarını söyledi. 

Erhan Yılmaz, "Halkla ilişkilere ve hizmet içi eğitim seminerlerine önem vereceğiz. Biz eğitim ve araştırma hastanesiyiz. Özel hastaneler gibi 4 yıldızlı otelcilik hizmeti veremiyoruz. Eksiklerimiz kısa sürede giderilecek" diye konuştu. 

Yılmaz'ın değerlendirmesinin ardından konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bölgede ve Elazığ'da bulunan hastaların Batı illerine gitmesine gerek olmadığını belirterek ,"Hastalar kısa sürede tedavinin bitmesini istiyor. Bu mümkün değil. Burası araştırma hastanesi. Gelen hasta enine boyuna araştırılıp kesin tanı bırakılır. Özel hastaneler gibi değiliz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 11:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?