3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Başhekim Yılmaz'dan açıklama

Son günlerde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kapısına kilit vurulacağı haberlerine hastanenin başhekimi Doç. Dr. Erhan Yılmaz'dan yalanlama geldi.

Yılmaz, geçmişte hastaneden giden hocaların bile geri geldiğine dikkat çekerek, 14 yeni öğretim üyesi almak için ilan verdiklerini söyledi.


Son günlerde hastaneden ayrılan öğretim üyeleri gerekçe gösterilerek hastanenin kapatılacağı yönünde ortalıkta dolaşan haberlerin tamamen gerçek dışı olduğunu söyleyen Yılmaz, "Üniversite hastanemizin kapanması söz konusu değildir. Kaldı ki hemen yanı başımızdaki eğitim ve araştırma hastanesinde 2 öğretim üyesi varken ve burası halen hizmete devam ediyorsa, bizim şu an mevcut 135 kişiyle kapanmamız her halde mümkün olmasa gerek.

Son günlerde yeni açılan üniversitelere mevcut üniversitelerden öğretim üyelerinin geçişi söz konusu. Hükümetimiz son günlerde birçok üniversite açtı. Bu üniversitelerin tıp fakültelerine tabii ki eski üniversitelerden transfer söz konusu. Bu sebeple bizden de yeni açılan üniversitelere geçiş yapılmıştır. Bu aslında sevindiricidir. Bunun yanında bazı öğretim görevlilerimiz bazı ailevi ve sosyal sebeplerle geçmişte olduğu gibi günümüzde de hastanemizden ayrılmaktadır.

Ama önemli olan bunların yerine yenilerini alabilmemizdir. Biz son verdiğimiz akademik ilanla fakültemize yeni öğretim üyeleri alıyoruz. Beyin cerrahisine bir yardımcı doçent, genel cerrahiye 3 yardımcı doçent, kadın doğuma 3 yardımcı doçent, kalp-damar cerrahisine bir doçent, bir de yardımcı doçent, radyolojiye 2 öğretim üyesi, ürolojiye bir öğretim üyesi, iç hastalıklarına bir öğretim üyesi, gastroentrolojiye bir doçent, bir de yardımcı doçent, göz hastalıklarına bir doçent olmak üzere toplam 14 yeni öğretim üyesi alıyoruz.

Bunun yanında geçmişte ayrılan hocalarımız yeniden dönmeye başladı. Yani 135 klinik öğretim üyemiz devam ediyorken, 14 öğretim üyesi alınıyorken, 4 öğretim üyesi geri dönüyorken Fırat üniversitesi hastanesinin kapanması söz konusu değildir. Bütün bunlara rağmen üniversite hastanesi gelişerek ve büyüyerek hizmet etmeye çalışıyor. Bunun için altyapıyı güçlendirip halkımıza daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 19:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?