4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Basınçlı boru ile sulama

Son yıllarda özelikle küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle sulama suyu konusunda önemli tedbirler alan Elazığ'daki DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Dedeyolu sulama projesi sayesinde 4 bin dönümlük araziyi basınçlı boru sistemi ile sulamaya başladı. 

Geçmiş yıllara ait "Su akar Türk bakar" sözünün bugün terse dönüştürüldüğünü belirten DSİ 9. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, "Dünya üzerinde su konusunda ciddi çalışmalar yapılıyor. 

Biz de bölgemizde ve Elazığ'da su konusunda tüm tedbirlerimizi alarak mevcut kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya ve değerlendirmeye aldık. 

Bu kapsamda Dedeyolu sulama projesi ile 4 bin dönümlük bir arazi basınçlı boru sistemi ile sulanmaya başladı. Böylece suyun bir damlasını zayi etmiyor, daha verimli ve modern bir sistemle ekili alanların sulanmasını sağlıyoruz. Bu sistem ile ilimizdeki birçok üretim alanında sulama yapılmasını düşünüyoruz. Suyun verimli ve ekonomik olarak kullanılmasını sağlayacak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bundan hem milletimiz hem de devletimiz kazançlı çıkacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?