4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Başkan, Fransız misafirlerini ağırladı

Avrupa Birliği 'Comenius' projesi kapsamında geçtiğimiz gün Elazığ'a gelen Fransız öğrenci ve öğretmenler Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nu bugün makamında ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette bir Fransız öğrencinin boynundaki ay-yıldızlı kolye dikkati çekerken, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu konuklarına günün anısına birer plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyarette söz alan Türk yetkililer, desteklerinden dolayı Başkan Selmanoğlu'na teşekkür ederek, kendisine minnettar olduklarını belirttiler. Fransız öğretmen ve öğrencileri Elazığ'da görmekten ve onları ağırlamaktan dolayı son derece memnun olduklarını ifade eden Selmanoğlu, "En önemli yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Geleceğe yapılan yatırım da gençlerle olur" dedi.

Başkan Selmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletlerarası kültürün gelişmesi, yaşatılması ve sevdirilmesi son derece önemli bir konu. Bundan dolayı da Elazığ Belediyesi olarak bizler bu projeye azami ölçüde büyük önem veriyoruz. Devletlerarası güzel dostlukların oluşmasında bu tür projelerin gerçekten büyük etkisi vardır. Siz sevgili konuklarımızı güzel Elazığ'ımızda ve Türkiye'mizde ağırladığımız için son derece memnunuz. Sizler de yapmış olduğunuz açıklamalarınızda görmüş olduğunuz misafirperverlikten dolayı son derece etkilendiğinizi belirttiniz. İlimizden bu duygularla ayrılmanız bizleri ayrı bir sevindiriyor."

Konuşmaların ardından Süleyman Selmanoğlu konuklarına günün anısına birer plaket ve çeşitli hediyeler takdim ederken, Başkan Selmanoğlu takdim edilen plaketlerin üzerinde yer alan 'Çayda çıra, Harput Kalesi, Balak Gazi, Keban Barajı, Harput Evleri, Ulu Camii ve üzüm' figürlerini ise konuklara tek tek anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:18:15
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 18:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?