6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Baskil Sahil Yolu hizmete açıldı

Elazığ Baskil İlçesi'nde yapımı tamamlanan 43 kilometrelik sahil yolu törenle hizmete açıldı. 

Düzenlenen açılış törenine, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Baskil Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Baskil Belediye Başkanı Bilal Özbey, AK Parti İl Başkanı Ali Şerifoğulları, köylüler ve çok sayıda davetli katıldı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, kendisinin de Baskilli olması nedeniyle yöresine karşı bir vefa borcu olduğunu ifade ederek, Baskil halkının vatanına düşkün bir halk olmasına karşın, devletten uzun yıllar üvey evlat muamelesi gördüklerini söyledi. Çetinkaya, "Benim bu topraklara karşı vefam borcum vardı. Bu bölgeye hiçbir şekilde devlet eli uzatılmamıştı. Bu bölge insanı bir gün bile vatanına, toprağına, bayrağına ihanet etmedi. Vatanını yükseltmek ve yüceltmek için devamlı olarak vatanperverliğini gösterdi. Bu yörede terör olayları görülmedi. Ama ne yazık ki devlet olarak, buraya yıllarca üvey evlat muamelesi yaptık. Ama bir kişinin bu işleri yapmasıyla ülke kurtulmuyor. Bu işlerin mimarı durumunda olan Başbakanımız, bir toplantıda bu dile getirildiğinde en kısa zamanda bu projenin uygulanmasını istedi. O toplantının hemen çıkışında, '2 yıl içerisinde KÖYDES projesiyle Türkiye'de yolsuz ve susuz köy kalmayacak' diye müjde verdik. İşte bugün burada yaptığımız hizmet bu KÖYDES projesi kapsamında yapılmıştır" dedi. 

Elazığ Valisi Muammer Muşmal ise konuşmasında, Ulu Önder Atatürk'ün "Köylü Milletin efendisidir" sözüne rağmen 21. yüzyılda köylünün çağdaş yaşam koşullarına, daha yeni kavuştuğunu ifade ederek, KÖYDES projesinin önemine değindi. Vali Muşmal "Mevcut hükümet son 3 yıldır devletin imkanlarını çok iyi kanalize ederek Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan KÖYDES Projesiyle, susuz ve yolsuz köy kalmaması ve bunun da 2007 yılının sonuna kadar gerçekleştirilmesi konusunda ülke genelindeki tüm Valiliklere talimat vermiştir. Biz Elazığ'da 750 kilometre civarında stabilize yol, 540 kilometre asfalt yol yapıyoruz. 400'ün üzerinde yerleşim birimine de içme suyu götürüyoruz. Cumhuriyet tarihinde çok önemli bir mesafe kat ediyoruz. Elazığ 81 ilin içerisinde KÖYDES Projesi'nin başarıyla uygulanması açısından ilk sıralarda yer almaktadır. 2007 yılı sonu itibariyle Elazığ'da yolsuz, susuz ve hatta büyük çoğunluğu itibarıyla yolları asfaltlanmış bir Elazığ'da yaşayacağız" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından tören, katılımcıların sahil yolu gezisiyle son buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 15:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?