30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

BDP'li Kışanak Elazığ'da

BDP EŞBAŞKANI KIŞANAK ELAZIĞ'DA

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak partisinin Elazığ'da düzenlediği referandum mitingine katıldı.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı mitinde konuşan Eşbaşkan Kışanak, "Bizi yok sayan Anayasa artık kabul görmüyor. Bu ülkede demokratlar, liberaller, Kürtler, Aleviler, inançlı kesimler yeni bir anayasa istiyor" dedi.

Kışanak, BDP il binasının önünde yaptığı konuşmada, "Demokratlar, liberaller, Kürtler, aleviler, inançlı kesimler yeni bir anayasa istiyor. Peki neden yapılmıyor? Bu saydığım kesimlerin toplasak Türkiye nin yüzde 80'i eder. O zaman bu yeni anayasanın önünde engel kim? Bunu çok iyi görmemiz lazım" diyerek AK Parti ve CHP'nin, istedikleri yeni anayasaya engel olduğunu söyledi.

BDP Eşbaşkanı Kışanak, "Bunlar bizi statükoya mahkum etmeye çalışıyor. CHP bizi AK Parti ile korkutmaya çalışıyor. AK Parti de bizi CHP ile korkutuyor" iddiasına bulunarak, "Biz ikinizden de korkmuyoruz, halkız meydanlardayız" şeklinde konuştu.

"Bu ülkede artık hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz" diyen Kışanak, "Ne askerin ne polisin ne de gerillanın burnu kanamasın. Onlar bu ülkenin evlatları. Siyaset bu soruna çözüm bulmak zorunda. Ankara'da ceylan derisi koltuklarda oturmakla bu sorunlar hallolmuyor. Ocağa düşen yangını hissetmeleri gerekiyor. Bu sorun siyasi bir sorundur. Çözümü de siyasi olacaktır. Eğer hükümet isterse, eğer parlamento isterse bu sorun çözülebilir. Bu sorun silahla çözülecek sorun değil. Onun için tüm halkımız el ele vermeli barış sesini yüksetmeli diyoruz" diye konuştu.

Kışanak daha sonra Tunceli'nin Pertek ilçesine gitmek üzre karayolu ile Elazığ'dan hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:29:00
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 17:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?