22
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

Bebekler işitme testinden geçecek

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde Elazığ Sarahatun Kadın Doğum Hastanesi'nde yeni doğan bebeklere işitme testi uygulanacak.


Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde tüm yeni doğan bebekler için uygulamaya konulan 'İşitme-Tarama Testi Programı' kapsamında Elazığ Sarahatun Kadın Doğum Hastanesi'nde de tüm yeni doğan bebekler işitme testinden geçirilecek. Sarahatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Levent Avcı, hastane bünyesinde kurulan İşitme-Tarama Ünitesi'nin tanıtımında yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeni doğan bebeklerin yaklaşık binde birinde işitme bozukluğu görüldüğünü söyledi.

Erken teşhis ve tedavi yapılmadığı takdirde bu bebeklerin ileride tedavi şansını kaybettiğini ve hayatlarını işitme-konuşma engelli olarak devam ettirmek zorunda kaldığını dile getiren Avcı, bu nedenle ilk 6 ayın kritik dönem olduğunu kaydetti.


İl Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik ise, yeni doğan bebeklerde görülen işitme bozukluğunun önemli bir sorun olduğunu belirterek, "İleride doğurabileceği sonuçları göz önüne alarak, tüm anne babalardan isteğimiz doğum nerede gerçekleşirse gerçekleşsin ilk dönem içerisinde bu testi mutlaka yaptırsınlar. İlk bir ay içerisinde başvururlarsa kendileri, çocukları ve toplumumuz için önemli bir kazanç olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 18:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?