3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Belediye botanik parkı kuruyor

Elazığ Belediyesi, 'Yeşiller İçinde Bir Elazığ' oluşturma çalışmaları kapsamında bir ilki daha hayata geçirerek Abdulahpaşa Mahallesi Türk Telekom İl Müdürlüğü arkasında 'Botanik parkı' kuruyor.

Yaklaşık 15 bin metrekare kullanım alanına sahip parkta birçok yenilik düşünen belediye, parkın yapımını kısa sürede tamamlayarak halkın hizmetine sunacak. Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu bugün botanik parkı çalışmaları sürdürülen alanda çalışmaları inceleyerek, Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Necmettin Arslan'dan bilgi aldı.

Park ve Bahçeler Müdürü Arslan, "Abdullahpaşa Mahallesi Türk Telekom İl Müdürlüğü arkasında inşasına başladığımız parkta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu parkın projesini mini botanik park olarak hazırladık. Yaklaşık 15 bin metrekare bir alana kurulacak parkımızda birçok yenilik düşünüyoruz. Bin 500 metrekare bir göletin yer alacağı parkta her çeşit bitkiler de dikilerek halkımızın beğenisine sunulacak. Bitkilerle donatılacak ve mini botanik parkını andıracak bu parkımızda iki adet seramız da olacak.

Ayrıca uzun mesafeli bir şelalemiz de parka ayrı bir güzellik verecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 17:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?