3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Belediye günde 6 bin ekmek dağıtıyor

Elazığ Belediyesi, fakir ve kimsesizlere katkı sağlamak amacıyla günde 6 bin ekmek dağıtımı gerçekleştirmeye başladı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, fakir fukaraya bir nebze katkı sağlayacak olan ekmek dağıtımının dokuz mahallede yapıldığını ve vatandaşların ekmek dağıtımına yoğun bir ilgi gösterdiğini belirtti.

Elazığ Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz aylarda müracaatı kabul edilen 3 bin kişiye, her gün 11.00 ile 14.00 saatleri arasında ekmek yardımı yapılıyor. Vatandaşlar kendilerine verilen kart ile birlikte dağıtım noktalarından ekmek yardımlarını alıyor.

Belediyenin bir ilk olarak başlattığı ekmek dağıtım noktaları ise şöyle: Aksaray Mahallesi Karakol yanı, Yunus Emre Bulvarı, Doğukent İlköğretim Okulu yanı, Rızaiye Mahallesi muhtarlık ofisi yanı, Nailbey Mahallesi Kapalı Spor Salonu altı, Hicret Mahallesi çocuk parkı yanı, Olgunlar Mahallesi Sultan Fatih Caddesi, Tofaş kavşağı Karaçalı çeşmesi yanı, Karşıyaka Mahallesi İmar İskan Lojmanları yanı ve Yücel İlköğretim Okulu yanı olarak belirlendi.

Özellikle dar gelirli aileler için yapılan bu yardımın her gün devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Bir ilk olarak başlatmış olduğumuz ekmek yardımlarımız hemşerilerimizin istifadelerine sunulmuştur. Her zaman ifade ettiğimiz gibi fakirin ve fukaranın yanında olan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürdük. Bugün sofrasına bir parça ekmek girmeyen hemşerilerimizin varlığından illaki haberdarız. Bizler 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' Hadis-i Şerifi'nden hareketle, fakire yardımı kendimize ibadet sayan bir anlayışı benimsedik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 23:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?