3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Belediye tüm şehri ilaçladı

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ortak bir çalışmaya imza atarak şehrin genelinde ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı mühendisler nezaretinde yapılan çalışmada ağaçlar ve süs bitkileri ilaçlanırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de cadde ve sokaklarda sivrisinek ve zararlı haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Elazığ genelinde mevcut olan tüm parklar Hilalkent, Abdullahpaşa, Sürsürü, Ataşehir, Cumhuriyet, Fevzi Çakmak, Yıldızbağları, Esentepe, Doğukent, Ulukent, Harput, Hicret ve Aksaray mahalleleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından 15 Mayıs'tan itibaren ilaçlanırken, ekipler özellikle akasya, katalpa, merhem ağacı, süs kirazı, süs eriği ve süs narlarının bitki özsuyunu emerek beslenip, bitkinin kurumasına neden olan yaprak bitleri afitlere karşı mücadeleye devam ediyor.


Amaçlarının halka huzur içerisinde bir yaz mevsimi yaşatmak olduğunu ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Hemşerilerimizi çağdaş kent standartlarında yaşatmak için ekiplerimizle gece-gündüz halkımızın hizmetindeyiz. Bahar mevsimiyle birlikte başlayıp yaz mevsimiyle yürüttüğümüz haşerelerle mücadelede Temizlik İşleri Müdürlüğümüzle birlikte, ağaçlarda bulunan zararlı haşerelere karşı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz de ilaçlama çalışmalarına katkıda bulunmaktalar. Tüm bu
çalışmalarımız halkımızın huzur içerisinde bir yaz geçirmeleri içindir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 18:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?