4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Belediyeden 100 bin adet petunya

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Elazığ'da muhtelif yerlerde ekilen çiçekler dışında, bu yıl belediye olarak ekmeleri için vatandaşlara 100 bin adet petunya dağıtacağız" dedi.

Belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana yaşanabilir ve yeşil bir Elazığ oluşturmak amacıyla yeşillendirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Selmanoğlu, 100 bin adet petunya çiçeğini vatandaşlara dağıtacaklarını söyledi. Başkan Selmanoğlu, "Elazığ Belediyesi olarak bugüne kadar özellikle şehrin giriş bölgelerinde çiçek dikim çalışmaları yaparak Elazığ'ı adeta çiçek bahçesine çevirdik.

Özellikle Malatya yolu, Zübeyde Hanım Caddesi, Karşıyaka Mahallesi kavşağı gibi yerlere değişik tür ve renkte çiçek diktik. Yani Elazığ Belediyesi olarak son iki yılda adeta çiçek dikme rekoru kırdık. Şehrin güzelleşmesi çalışmaları kapsamında önümüzdeki süreçte kendi diktiğimiz çiçeklerin dışında vatandaşların evlerinin balkonunda ya da bahçesine dikmeleri için 100 bin adet petunya çiçeği dağıtmayı planlıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın ev balkonları ve bahçeleri de adeta çiçek bahçesine dönmüş olacak. Şu anda belediyemiz bünyesinde kurulan seralarda milyonlarca adet değişik tür ve renkte çiçeklerimiz yetiştirilmektedir. Bu çiçekleri hem şehrin muhtelif yerlerinde ekeceğiz hem de ekmeleri için vatandaşlara dağıtacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 16:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?