30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Belediye'den tek bilet uygulaması

ELAZIĞ BELEDİYESİ'NDEN HASTANELERE TEK BİLET UYGULAMASI

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, vatandaşların sabahın erken saatlerinde hastanelere tek bilet uygulaması ile halk otobüslerinden yararlandığını ve bu uygulama ile halka sosyal bir katkı sağlandığını söyledi.

Belediye olarak her zaman vatandaşın sesine kulak verdiklerini ve ring sistemi kararının halktan gelen talep üzerine Halk Otobüsü Derneği'yle ortak alındığını belirten Başkan Selmanoğlu, amaçlarının halka bir nebze de olsa ekonomik ve sosyal katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Özellikle şehrin doğu ve batı kısmında bulunan mahalllerde oturanların sabahın erken saatlerinde iki otobüs değiştirmeden hastanelere gitmelerinin güzel ve takdir edilen bir hizmet olduğunu sözlerine ekleyen Selmanoğlu, ring sistemiyle hastanelere ulaşımın bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Bekir Cihangir ise bu uygulama ile kendilerinin ek bir külfet getirmesine rağmen halka destek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Elazığ Belediye Başkanımız Süleyman Selmanoğlu'nun talimatları doğrultusunda tek bilet karşılığı ile sabah ve öğlen saatlerinde hastanelerimize hastalarımızı taşımaktayız. Sosyal sorumluluk gereği bir belediyenin böyle bir karar alması takdire şayan, son derece güzel bir karardır. Halkımızın belediyemizden talep ettiği bu hizmeti bizler halk otobüsçüleri olarak hiçbir bedel almadan yapmaktan dolayı da onur duyduğumuzu belirtmek isterim."

Şehir insanının her zaman yanında olduklarını ve göreve geldikleri ilk günden itibaren hemşerilerinin derdiyle dertlendiğini belirten Belediye Başkanı Selmanoğlu ise yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Belediyemize halkımızdan gelen yoğun talepler neticesinde halk otobüslerimiz sabah seferlerinde ring sistemi ile vatandaşlarımızı tek bilet uygulamasıyla hastanelere taşımamaktadır. Bu bizim halkımıza karşı yapmak zorunda olduğumuz asli görevimizdir. Şehrimizin en uzak mahallesinde oturan bir hemşerimizin hastaneye gidebilmesi için iki otobüs değişmesi gerekmektedir. Ama bizler aldığımız karar ve halk otobüsçülerimizin de katkılarıyla ring sistemini hayata geçirerek tek bilet uygulaması ile bu hizmeti

gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın mutluluğu bizlerin mutluluğudur. Ring sistemi ile taşıma işlemi bundan sonrada aynı saatlerde devam edecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 14:37:05
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 15:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?