6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Besiciler Kooperatifi uyardı

Elazığ Besiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayhan, canlı hayvan satış borsalarında denetimlerin arttırılması gerektiğine dikkat çekerek, kalitenin ancak üçlü denetimlerle sağlanabileceğini söyledi. 

Elazığ Besiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayhan, canlı hayvan borsalarında denetimlerin tek elden değil de, ticaret borsası, Tarım il Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ve Besiciler Kooperatifi olarak koordineli üçlü denetimlerle yapıldığı taktirde kalitenin artacağını söyledi. Ayhan "Canlı hayvan borsalarında denetimlerin yanı sıra hayvan sağlığından sorumlu veteriner hekimlerin canlı hayvan borsalarında sıkça denetimler gerçekleştirmesi gerekmektedir. Özellikle yılın bu dönemlerinde hayvanlarda sıkça rastlanan Şap hastalığı gibi erkek dana besiciliğinde ciddi ekonomik kayıplara yol açabilecek hastalıkların artması nedeniyle bu dönemlerde hayvan borsası merkezlerinin Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürleri tarafından sıkça denetlenmesi gerekmektedir. Eğer hayvancılıkla uğraşan insanların ticari faaliyetlerini canlı hayvan borsalarından yapmaları isteniyorsa, kaçak kesimlerin, kayıt dışı hayvan ticaretinin önüne geçilmek, ciddi ekonomik kayıplara neden olan hastalıkların önüne geçmek ve bunlara engel olunmak isteniyorsa, Ticaret Borsası'nın kontrolü altında çalışan canlı hayvan borsasının daha kontrollü çalışması, sık sık oluşabilecek hastalıklara karşı dezenfektan edilmesi, mevcut kayıtlı hayvanların sık sık denetlenmesi gerekmektedir" dedi. 

Elazığ Besiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayhan, Elazığ'ın bölgesinde hayvancılık adına önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 15:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?