3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Bingöl’de koptu Elazığ’da dikildi

BİNGÖL’de parke ustası 22 yaşındaki Musa Baykara'nın, çalışırken dalgınlıkla elini hızar makinesine kaptırması sonucu iki parmağı tamamen, bir parmağı da kısmen koptu.

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen Baykara’nın parmakları 6 saat süren ameliyatla yerine dikildi. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Alpagan, aşırı sıcaklarda iş kazalarında artış olduğunu belirterek, çalışanların bol bol su içmesini önerdi.

Bingöl’de bir inşaatta parke döşeyen Musa Baykara, bir anlık dikkatsizlik sonucu sol elini parke kesiminde kullanılan hızar makinesine kaptırdı. Kazada Baykara’nın iki parmağı tamamen, bir parmağı da kısmen koptu. İnşaatta bulunanlar Baykara’yı hemen kopan parmaklarını da alarak Bingöl Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada ilk tedavisi yapılan Musa Baykara, daha sonra parmakları buz dolu kaba konularak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Mustafa Alpagan tarafından ameliyata alınan Baykara’nın parmakları 6 saat süren operasyonla yerine dikildi.

SICAK HAVA KAZALARI ARTIRIYOR

Aşırı sıcaklarda iş kazalarında artış olduğunu dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Mustafa Alpagan, “Sıcakların yaşandığı son günlerde hastanemize çok sayıda iş kazasında yaralanıp gelenler oldu. Aşırı sıcaklarda çalışanlar dikkat etmeli ve bol su tüketmelidir. Ayrıca bir kazada kopan uzvun en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılması gerekir. Bu da temiz ıslak bir beze sarılarak yanına buz konularak götürülmedir” dedi.
Bir anlık dalgınlık sonucu başına kaza geldiğini söyleyen Musa Baykara da, “İnşaatta döşeyeceğim parke başlarını keserken, birden parça fırladı ve elim makinenin önüne geldi. Parmaklarımın yarısını makine, yarısını da tahta kesti. Büyük acı çektim. Parmaklarıma yeniden kavuştuğum için çok mutluyum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?