4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

'Biyoistatistik' konferansı

Elazığ Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen 'İyi Klinik Araştırmalar ve Biyoistatistik Uygulamaları' konulu sempozyum bugün gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necip İlhan, Türkiye Biyoistatistik Derneği Başkanı Kadir Sümbüloğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necip İlhan, sempozyum hakkında bilgi vererek, "Sağlık personelinin görevlerini başarılı bir biçimde yürütebilmesi verdiği kararlarda isabetli olabilmesi, hizmetlerini etkin ve uygun bir biçimde planlayabilmesi, araştırmalarını bilimsel temele dayandırabilmesi için güvenilir verilere ve değerlendirme yöntemlerine gereksinimi vardır. Bu nedenle biyoistatistik sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez bir öğesi ve sağlık personelinin karar oluşturmasında önemli bir yardımcı araçtır. Araştırmaların biyoistatistik prensip ve yöntemlerine göre başlatılıp düzenlenmesi, objektif ve güvenilir sonuçların sağlanması bakımından önemlidir. Biyoistatistik yöntemlerin doğru kullanılmaması bilinçsiz ve etik olmayan sonuçların doğmasına neden olmaktadır" dedi.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Türkiye Biyoistatistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Kadir Sümbüloğlu ise, araştırma teknik ve yöntemleri, biyoistatistik uygulamaları, biyoistatistiğin bilinçli kullanımı, bilimsel araştırma planlanması, yanlılığın giderilmesi, örnekleme yöntemleri ve prensipleri üzerine bilgilendirmede bulundu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?