4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Biyologlar birliği Elazığ'da

Biyologlar Birliği Derneği Elazığ Şubesi kuruldu. Dernek yönetim kurulu başkanlığına Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Türkoğlu getirildi.

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Türkoğlu, "Derneğimiz biyoloji ve biyolojinin diğer uygulamalı alanlarına bilimsel katkılar sağlamak, bu alanlarda çalışan biyologların standartlarını yükseltmek amacı ile kuruldu" dedi.

Dernek Başkanı Türkoğlu, derneğin biyologların mesleki haklarını da koruyacağını belirterek, "Ulusal biyoloji sorunlarının çözümlenmesini, ülkemizin biyolojik zenginliklerinin korunmasını sağlamak doğrultusunda çalışmalarda bulunacağız. Sağlık, eğitim, endüstri, işletme, güvenlik, çevre, tarım, turizm, balıkçılık, biyoloji ve biyolojinin diğer uygulamalı alanlarına bilimsel katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Dernek olarak, biyologların mevcut durumundan daha geniş çalışma alanları ve imkanlarına sahip olmasını, daha iyi iş ortamlarının oluşmasını sağlamayı, sahip olunan çalışma ortam ve şartlarının daha iyi standartlara kavuşmasını, yeni çalışma sahalarının oluşması ve olgunlaşmasına öncülük etmeyi, haklarımızı savunmayı ve biyologlar arasında birlik, dayanışma ve kaynaşma ortamı oluşturarak güçlü bir sosyal yapılanmanın oluşmasını amaçlamaktayız. Tüm biyolog arkadaşlarımızı da bu konuda bize destek olmaya çağırıyor derneğimizin ülkemize, Elazığ'ımıza ve biyologlara hayırlı olmasını diliyorum" diye
konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 15:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?