3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Borçlar yeniden yapılandırıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elazığ İl Müdürü Esat Ceylan, sosyal güvenlik kurumlarına prim borcu bulunan mükelleflerin borçlarını yeniden yapılandırarak ödeme imkanından Elazığ'da mükelleflerin yüzde 85'inin yararlandığını ve 89 milyon YTL'lik prim borcunun yeniden yapılandırıldığını söyledi. 

SGK İl Müdürü Esat Ceylan, Elazığ'daki mükelleflerin çok azının bu imkandan yararlanmadığını belirterek, şunları söyledi:
"Mükelleflerimizin bağlı oldukları sosyal güvenlik kurumuna olan prim borçlarını ödeyebilmeleri için getirilen 5510 sayılı yasa ile borçlarını taksitlendirme ve buna bağlı olarak faizlerinde indirime gidilmesi planlandı. Uygulamada amaç mükelleflerin altında bulundukları borçların getirdiği olumsuzlukları gidermekti. Nitekim ilimizde SSK'lı olan mükelleflerden bu dönem için yapılan başvuru sonucunda toplam 26 milyon 718 bin YTL'lik, Bağ-Kur'dan ise 62 milyon YTL'lik borç yeniden yapılandırma kapsamına alınarak mükelleflerin borçlarını ödemelerine imkan tanınmıştır. Her iki sosyal güvenlik kurumundan faydalanan mükelleflerin yeniden yapılandırdıkları borç miktarı 89 milyon YTL olmuştur"

BAĞ-KUR SİGORTALARI İPTAL
SGK İl Müdürü Ceylan, Bağ-Kur sigortalısı olup da son beş yıl içinde prim borcunu ödemeyenlerin sigortalarının iptal edileceğini belirterek, "Yapılan tüm uyarılara ve getirilen imkanlara rağmen prim borcunu ödemeyen Bağ-Kur'lular tespit edilerek bunların sigortaları iptal edilecek. SSK sigortası bulunanlar ise borçlarını ödemedikleri için bundan sonraki dönem içinde haciz işlemi ile karşı karşıya kalacak. Tabi ki bunun sorumlusu kendileri olacak. Çünkü devletimiz prim borcu bulunan mükelleflerin sıkıntılarını azaltmak adına sürekli olarak imkanlar sundu. Son olarak sunulan prim borcunu yeniden yapılandırma başvurusu da bu imkanlardan biriydi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 17:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?