5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Bu kafe onlara özel

ELAZIĞ'DA ŞİFOZRENİ HASTALARI İÇİN

Elazığ valiliği ve Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinden faydanılarak şizofreni hastaları için açılan kafe büyük ilgi görüyor.

Projenin koordinatörü Pisikyatri Dr. Ömer Deniz, "şizofren cafe" projesinin SODES projelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, bu projelerde amacın Elazığ'da yaşayan şizofreni hastalarının sosyal anlamda rehabilite etmek olduğunu söyledi. Deniz, "Günümüzde özellikle şizofreni hastalarını tedavi etmek için özellikle ilaç tedavisi kullanılırken ancak ilaçla tedavi mümkün

değil. Onların topluma kazandırılması sosyalleştirilmesi sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi sosyal rehabilitasyon sağlanması bu hastalık için çok önem arz etmektedir. Bu proje Türkiye de model ve örnek olacak projelerden biridir. 11 Şubat'ta resmi olarak açılış yapılacak. Amacımız ilimizde yaşayan gidecek bir yeri olmayan ve buluşma yeri olmayan hastaların ücretsiz çay kahve içeceği bir mekanı olsun istedik. Burada kitap ve gazeteleri okuyabilecek. İstedikleri zaman tavla ve satranç ve belli günlerde

canlı müzik düşünülüyor. Amacımız hastalarla toplumu kaynaştırmak ve şizofreni hastaları hakkındaki soğuk anlayışı ön yargıları ortadan kaldırmak ve insanları topluma kazandırmak. Bu proje ülkemiz için örnek bir projedir" diye konuştu.

Elazığ Şizofreni Hastaları Derneği Başkanı Hıdır Canalan ise gelen hastalardan ücret almadıklarını belirterek, şizofreni hastalarının istedikleri kadar içeceklerden faydalanabileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 17:39:01
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 17:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?